Συνέλαβαν στου Ζωγράφου τον (φυγόποινο) υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, στην περιοχή του Ζωγράφου κρυβόταν τελικά ο φυγόποινος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος παρέμενε άφαντος από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν εξεδόθη η απόφαση της πολύκροτης δίκης της εγκληματικής οργάνωσης.

Αν και οι Αρχές τον έψαχναν σε μοναστήρια ανά την Ελλάδα, στο Άγιον Όρος, στα Σκόπια και την Αλβανία, ο 60χρονος Χρήστος Παππάς είχε βρει καταφύγιο κάτω από τη μύτη τους και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου συνελήφθη χθες το βράδυ από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Οπως διαπιστώθηκε ζούσε σε ένα σπίτι, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, το οποίο ανήκει σε μια 50χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία έχει πάρει ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

Μόλις οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες, τον οδήγησαν στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και από εκεί σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και έπειτα στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού, για να εκτελέσει την ποινή του. Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί και η 50χρονη γυναίκα, καθώς συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο 60χρονος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε εξαφανιστεί από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών της.

Μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές Αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του, την 1η Οκτωβρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Είχε αφήσει στο σπίτι του το κινητό του τηλέφωνο -αυτό με το οποίο επικοινωνούσε κυρίως με συγγενείς και συνεργάτες του-, το οποίο συνεχώς δεχόταν κλήσεις χωρίς απόκριση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα