Αίγινα, Ναύπλιο, Αθήνα γιορτάζουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με συναυλίες

«Τρεις πόλεις για την Ελλάδα» – Μουσική «σκυταλοδρομία»!

Με έναν μουσικό περίπατο ή, αλλιώς, μια μουσική… σκυταλοδρομία, όπως την περιγράφουν οι διοργανωτές της, θα γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τρεις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας, η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα. Ο λόγος για τη «σκυταλοδρομία» συναυλιών που λαμβάνει χώρα στις 23 Ιουλίου με τη συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών και η οποία θα τιμήσει με αυτόν τον ιδιαιτέρως πρωτότυπο τρόπο την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Πρώτη στάση, το πανέμορφο νησί του Σαρωνικού, το οποίο θα σημάνει την έναρξη της εκδήλωσης. Μαζί θα βρεθούν στη σκηνή η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Τη σκυτάλη θα πάρει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στη μουσική βραδιά που θα διοργανωθεί στο Ναύπλιο και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα, στην Τεχνόπολη, παρέα με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

«Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όχημα τον πολιτισμό. Μία μέρα, τρεις πόλεις-σταθμοί με τρεις διαδοχικές συναυλίες στέλνουν ένα μήνυμα ενότητας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε σχετική συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως τα 200 χρόνια από την Επανάσταση μας διδάσκουν ότι πάντα βρίσκουμε τους τρόπους να υπερβαίνουμε «ιδεολογίες, τοπικισμούς, ακόμα και τους ίδιους μας τους εαυτούς».

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς ευχήθηκε η πρωτοβουλία αυτή να πάρει τη μορφή ενός μόνιμου φόρουμ συνεργασίας των τριών πόλεων με κοινές εκδηλώσεις και τα επόμενα χρόνια, ενώ ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος σημείωσε πως ο σεβασμός και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας με την ανάδειξή της και τη σύνδεσή της με το σήμερα «αποτελούν κοινό στόχο για να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Να σημειωθεί πως η κοινή εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο «Τρεις πόλεις για την Ελλάδα», παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο από τους τρεις δημάρχους σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα