Συναγερμός με 1.797 κρούσματα! Ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε εξοντωτικές ποινές στους χώρους διασκέδασης

Η εκτόξευση των κρουσμάτων, η επέλαση της ινδικής μετάλλαξης στη χώρα και ο κίνδυνος να χαθεί και αυτή η τουριστική σεζόν έφεραν χθες το απόγευμα την ανακοίνωση μιας δέσμης νέων μέτρων που αφορούν τη λειτουργία των χώρων διασκέδασης.

«Τα αποτελέσματα προκαλούν ανησυχία και απαιτούν εγρήγορση από όλους μας» ανέφερε στην αρχή ο Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας πως είναι ζήτημα χρόνου η μετάλλαξη Δέλτα να γίνει και στην Ελλάδα η επικρατούσα μετάλλαξη.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών έκτακτων ανακοινώσεων που έγιναν στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο υφυπουργός «έδειξε» τα μπαρ και τα κλαμπ ως βασικούς χώρους υπερμετάδοσης του ιού.

«Η ιχνηλάτηση για εκατοντάδες κρούσματα οδήγησε σε χώρους διασκέδασης» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, λέγοντας πως ο δείκτης θετικότητας στις περιοχές που έχουν πολλά κέντρα διασκέδασης, όπως ο Αλιμος και η Γλυφάδα, παρουσιάζει πολύ υψηλά ποσοστά, 6,1 και 8%, αντίστοιχα.

Οπως είπε, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 10ημερο παρατηρήθηκε πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων στα 27 έτη, ενώ εκατοντάδες κρούσματα εντοπίστηκαν σε χώρους διασκέδασης. Ετσι, μόλις λίγες μέρες μετά το άνοιγμα του συνόλου των δραστηριοτήτων στη χώρα, η κυβέρνηση κάνει βήματα πίσω, επαναφέροντας ένα αυστηρό πλαίσιο περιορισμών για τη λειτουργία των χώρων διασκέδασης, αλλά και αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες.

Από αύριο, Πέμπτη, λοιπόν, οι χώροι διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση. Για όποιον δεν τηρεί τα μέτρα ο Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε εξοντωτικές ποινές, δείχνοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την υπερμετάδοση του ιού στους χώρους διασκέδασης. Οπως ανακοίνωσε, όσοι ελεγχθούν και βρεθούν να παραβιάζουν τα μέτρα θα έχουν άμεσα προσωρινή αναστολή δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και από την επόμενη ημέρα.

Κυρώσεις

«Με την πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και επτά ημέρες αναστολή λειτουργίας. Στη δεύτερη παράβαση 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας, ενώ στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας» προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό που θα δείχνει παράβαση από social media, βίντεο και καταγγελίες! Το βάρος των ελέγχων στα νυχτερινά κέντρα φαίνεται πως πέφτει τώρα στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προχωρήσει στη 10ήμερη εκπαίδευση περίπου 3.200 αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες πάνω σε θέματα διαχείρισης ελέγχων, επικοινωνίας με τους πολίτες και βασικών στοιχείων κοινοτικής αστυνόμευσης.

Συναγερμός από τη νέα έκρηξη κρουσμάτων!

Πανικός επικρατεί από χθες το απόγευμα σε κυβέρνηση, επιτροπή και επιστήμονες, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για έκρηξη κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.797 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο και τη χώρα μας να βρίσκεται μια ανάσα από το τέταρτο κύμα της πανδημίας πληρώνοντας λάθη και παραλείψεις. Το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού μετά την 1η Ιουνίου εκτίναξε και τον δείκτη θετικότητας στο 2,7%, ενώ συνολικά έγιναν 66.464 τεστ (15.656 μοριακά και 50.808 rapid).

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.797, εκ των οποίων οκτώ εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 429.144 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων το 51,2% είναι άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων επτά ημερών, 125 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.446 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών από Covid-19 ήταν οκτώ, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους 12.754 άνθρωποι, το 95,2% των οποίων είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 168 (68,5% άνδρες), η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη και το 88,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.709 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 48 (ημερήσια μεταβολή -18,64%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 41 ασθενείς. Οσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, η Αττική «βράζει» με 1.026 νέες μολύνσεις, ενώ στο κόκκινο βρίσκεται η Κρήτη, καθώς στο Ρέθυμνο εντοπίστηκαν 98 μολύνσεις και στο Ηράκλειο άλλες 72. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται η Λάρισα και η Μαγνησία, όπου καταγράφηκαν 43 και 45 κρούσματα, αντίστοιχα. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν μόλις 62 κρούσματα, ενώ υπό διερεύνηση βρίσκονται 125 μολύνσεις.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα