«Χαστούκι» της Δικαιοσύνης στον Αγγελή! Στο αρχείο η μήνυση του

Στο αρχείο μπήκε η μήνυση που είχε καταθέσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατά του συναδέλφου του Λάμπρου Σοφουλάκη, με εισαγγελική διάταξη η οποία επικυρώθηκε και από το Εφετείο.

  • Ρεπορτάζ
    Μαρία Παναγιώτου

Ο κ. Αγγελής στράφηκε κατά του κ. Σοφουλάκη μετά το εμπεριστατωμένο πόρισμα του τελευταίου, το οποίο του καταλόγιζε, μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμήνυσης για όσα έχει καταθέσει σε εισαγγελείς και Προανακριτική Επιτροπή σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis για το διάστημα που ήταν επόπτης στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Του καταλόγιζε, ακόμη, την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για τα στοιχεία τα οποία αρνήθηκε να παραλάβει από τις αμερικανικές Αρχές στη Βιέννη για Ελληνα πολιτικό του οποίου το όνομα εμπλέκεται στο σκάνδαλο Novartis.

Αντίθετα, ο κ. Σοφουλάκης είχε κρίνει στο πόρισμά του πως οι πρώην εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς (Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης) ενήργησαν σύννομα.

Λίγο μετά την έκδοση του πορίσματος ο κ. Αγγελής, για επικοινωνιακούς προφανώς λόγους, όπως αποδεικνύεται από την εισαγγελική απόφαση, κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Σοφουλάκη, κατηγορώντας τον ότι με δόλο και αλλοιώνοντας όσα κατέγραφε η δικογραφία που είχε σχηματιστεί θέλησε να αθωώσει τους πρώην εισαγγελείς ∆ιαφθοράς και να ενοχοποιήσει εκείνον.

Καταπέλτης

Πάντως, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως κατά του κ. Αγγελή έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε σχέση με το περιστατικό της Βιέννης, ενώ και το πόρισμα του αντιπροέδρου του ΣτΕ Μιχάλη Πικραμένου για τις πειθαρχικές ευθύνες του σε σχέση με τους χειρισμούς του στο σκάνδαλο Novartis είναι καταπέλτης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, επίσης, πως μπορεί ο εισαγγελέας Γιώργος Οικονόμου να έχει εκδώσει απαλλακτική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών για την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στον κ. Αγγελή, όμως στην πραγματικότητα ο κ. Οικονόμου ήταν αναρμόδιος να εκδώσει πρόταση, καθώς η έρευνα για τον κ. Αγγελή άρχισε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία σήμερα είναι αντιεισαγγελέας Εφετών και υπηρετεί στο Εφετείο Αθηνών.

Επομένως, η υπόθεση με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας δεν θα έπρεπε να έχει κριθεί στο Εφετείο όπου υπηρετεί η μηνύτρια. Και, φυσικά, η απαλλαγή από τον αναρμόδιο κ. Οικονόμου απλώς επιβεβαιώνει τη λανθασμένη ενέργεια του κ. Αγγελή, αφού απλώς δεν αποδίδει δόλο στον κ. Αγγελή, οι πρωτοβουλίες του οποίου χρησιμοποιήθηκαν επαρκώς από τους βασικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου Novartis. Δυστυχώς για όλους, και ευτυχώς για την ελληνική Δικαιοσύνη, ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα