Ντροπή! Βουλευτές φώναζαν στην Ξάνθη «είμαστε Τούρκοι»

Οργή για την υποκινούμενη από την Αγκυρα διαδήλωση, που στόχο είχε την ακύρωση απόφασης του Αρείου Πάγου

Μια κυβέρνηση σε τροχιά υποτελούς διάθεσης απέναντι στις προκλήσεις των Τούρκων και των πρακτόρων τους στην Ελλάδα κατάφερε ακόμα μια φορά να πληγώσει τους ακρίτες μας. Σε ρόλο παρατηρητή επέβλεπε όσους επιβουλεύονται την ηρεμία, τη δημοκρατία και τα κεκτημένα της Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι τελικά η χώρα είναι «ξέφραγο αμπέλι» και μπορεί ο καθένας να διαδηλώσει, να μεταφέρει ψευδείς πληροφορίες περί τουρκικής μειονότητας στην Ξάνθη, να κάνει πορείες και να μην τον σταματά κανένας;

Χωρίς να του βάλουν κανένα εμπόδιο, το «τουρκικό κατεστημένο» παρέλασε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Ξάνθης για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε, βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, τη χρήση παραγώγων με τις λέξεις τουρκικός-ή σε σωματεία και συλλόγους.

Αφορμή αποτέλεσε η δράση της παράνομης -με βάση τις αποφάσεις και του Αρείου Πάγου- «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», που αποτελεί προπύργιο της τουρκικής προπαγάνδας και απεργάζεται την πληθυσμιακή και εθνική συνοχή της Θράκης.

Στην πρωτοφανή εκδήλωση, που αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και που η ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε να πραγματοποιηθεί (κοιμούνται τον ύπνο του… ασχέτου), συμμετείχαν και πρωταγωνίστησαν οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής. Το εξοργιστικό, όμως, είναι πως νομιμοποίησαν αυτή την ανεκδιήγητη πορεία, με την παρουσία τους στη συγκέντρωση, μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ακριβώς έτσι ακόμα μια φορά οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, ΚΙΝ.ΑΛ. Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προκαλούν, όπως και πριν από μερικούς μήνες, με την παρουσία τους στις φιέστες για τον Τσαβούσογλου στη Θράκη.

Αυτή τη φορά «διαδήλωσαν», όπως και οι μειονοτικοί δήμαρχοι Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, Μύκης Ντελί Χουσεΐν Ριντβάν και Αρριανών Αμέτ Ριντβάν, που η εκλογή τους εξαρτάται απόλυτα από τις διαθέσεις του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. «Είμαστε Τούρκοι πολίτες» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι μέσα στο κέντρο της Ξάνθης, σε ελληνικό έδαφος. Τα φερέφωνα του ισλαμικού φονταμενταλισμού φώναξαν για δικαιοσύνη και ισότητα, προκαλώντας αισθήματα οργής και αγανάκτησης. Η ενέργεια αυτή ανοίγει την κερκόπορτα για να παγιωθεί μια κατάσταση και επισημοποιεί διά της ανοχής το περιεχόμενό της «Είμαστε Τούρκοι…».

Αντί να εκδοθεί εισαγγελική εντολή για απαγόρευση μιας αντισυνταγματικής εκδήλωσης, οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν αμέτοχες από μακριά τα γεγονότα.

Η Θράκη βράζει από οργή. Οι υπάλληλοι του τουρκικού επεκτατισμού, οι Γκρίζοι Λύκοι, αλωνίζουν και ένα πέπλο προστασίας έχει απλωθεί γύρω τους. Δυστυχώς, είμαστε ουραγοί των εξελίξεων και το τουρκικό κατεστημένο με τη στήριξη των εγχώριων δωσίλογων, που συμμετέχουν σε κόμματα και ινστιτούτα, δημιουργεί εθνικά τετελεσμένα στη Θράκη, όπως δημιούργησε στο Αιγαίο και στα Σκόπια.

Αυτή η αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης δημιουργεί κι επιπλέον πρόβλημα: Η οποιαδήποτε αμφισβήτηση αποφάσεων των ανώτατων δικαστηρίων μας είναι βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του κράτους. Ακούει κανείς;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα