Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

Αθλιότητα από τον Έλληνα πρέσβη στο Αζερμπαϊτζάν!

Μέρα ντροπής για την ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να θεωρείται η 9η Ιουλίου 2021.

  • Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η Ελλάδα πήρε μέρος στην προκλητική φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, στις περιοχές του Αρτσάχ, στήνοντας μια γιορτή για τα εγκλήματα που διέπραξε.

Κάλεσε, μάλιστα, να παραστούν σε αυτή τη φιέστα «παρωδία», με την οποία θέλουν οι Αζέροι να νομιμοποιήσουν όλα τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν εις βάρος των Αρμενίων, όλους τους ξένους πρεσβευτές που βρίσκονται στο Μπακού, σε μια εκδήλωση που έγινε στο Σουσί, την πόλη-σύμβολο αυτού του πολέμου για τους Αρμενίους. Τα αχνάρια του Ερντογάν ακολουθεί, όπως φαίνεται, και το πνευματικό του τέκνο, ο δικτάτορας Αλίγιεφ, και στήνει επικοινωνιακά σόου.

Σόου

Στο συγκεκριμένο σόου ανάμεσα στους πρέσβεις που πήραν μέρος ήταν και ο Ελληνας Νικόλαος Πιπερίγκος. Ο άνθρωπος που εξευτέλισε ο Αλίγιεφ τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν τον επισκέφθηκε στην προεδρική κατοικία για να του επιδώσει τα διαπιστευτήριά του. Είναι εκείνος ο διπλωμάτης που του είπε κατάμουτρα ο δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν ότι η χώρα του είναι με το μέρος της Τουρκίας, σε όποια απόφαση κι αν πάρει, κι εκείνος τον κοίταζε απαθής, δεχόμενος τον εξευτελισμό, και καθόταν σαν δαρμένο σκυλί, χωρίς να τολμήσει να πει κουβέντα. Φυσικά ο Ελληνας διπλωμάτης όχι απλώς δεν τόλμησε να ψελλίσει έστω και μία λέξη, έστω για να κρατήσει τα προσχήματα, αλλά από τότε έριξε ακόμα περισσότερο νερό στο κρασί του και φαίνεται πως αποφάσισε να σπάσει και τη μέση του αρκετές φορές, κάνοντας υποκλίσεις στον «αφέντη» του αζερικού φυσικού αερίου και πετρελαίου και τέλος να παρευρεθεί στην εκδήλωση ντροπής και μίσους για την ελληνική, αλλά και για την παγκόσμια διπλωματία.

Κάποιες χώρες παρευρέθηκαν, γιατί ενδεχομένως δεν είχαν καμία σχέση με την Αρμενία, ούτε φιλική ούτε διπλωματική. Η Ελλάδα, η οποία υποτίθεται πως έχει αδελφικές σχέσεις με τον αρμενικό λαό, πώς τόλμησε να παραστεί σε αυτή την εκδήλωση; Να γιορτάσει τι; Τα εγκλήματα που διέπραξε το Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζοντας κατά τη διάρκεια του πολέμου άμαχο πληθυσμό και νοσοκομεία και μάλιστα με απαγορευμένα όπλα; Ή μήπως να γιορτάσει το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα δεν παραδίδει τους αιχμαλώτους πολέμου, παραβιάζοντας τη συνθήκη που υπέγραψε το Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία και τη Ρωσία; Ή, τέλος, γιορτάζει ο κ. Πιπερίγκος την καταστροφή των πολιτιστικών και θρησκευτικών ιστορικών μνημείων των Αρμενίων στην περιοχή του Αρτσάχ από τους Αζέρους;

Η απάντηση που έδιναν αρχικά από το υπουργείο Εξωτερικών γι’ αυτό το αίσχος που έγινε ήταν ότι ο Πιπερίγκος ασκεί δική του πολιτική στο Μπακού. Πού το βρήκαν αυτό γραμμένο, ότι ένας πρέσβης, μιας σοβαρής και πολιτισμένης χώρας της Δύσης, ασκεί δική του πολιτική; Σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να τον έχουν ξηλώσει από τη θέση του από την πρώτη στιγμή.

Στη συνέχεια, που κατάλαβαν πως δεν τρώγεται το κουτόχορτο που πήγαν να ταΐσουν τους ενδιαφερομένους, αποφάσισαν να πουν την αλήθεια, ότι ήταν εν γνώσει του υπουργού κυρίου Δένδια η συμμετοχή του Ελληνα πρέσβη στη φιέστα της ντροπής και μάλιστα είχε πάρει την έγκρισή του.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, και στον υπουργό Εξωτερικών για τη διγλωσσία που δείχνει και την άφιλη στάση του απέναντι στον πιο στενό του σύμμαχο λαό, τους Αρμενίους. Ποια είναι τελικά η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στα εθνικά μας θέματα; Να στέκεται στο πλευρό εκείνων που της ανοίγουν τον λάκκο συστηματικά και δηλώνουν κατάμουτρα στους διπλωμάτες μας εχθροί της και να εγκαταλείπει η Ελλάδα τους παραδοσιακούς συμμάχους της με την πρώτη ευκαιρία;

Αν ακολουθείς τέτοιες αήθεις τακτικές σε τόσο σοβαρά ζητήματα, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα τις βρεις μπροστά σου, και μάλιστα θα το πληρώσεις πολύ ακριβά. Δυστυχώς, φαίνεται πως η χώρα ακολουθεί έναν πολύ ολισθηρό δρόμο σε διπλωματικό επίπεδο. Για την ιστορία, να πούμε ότι δεν παρευρέθηκαν σε αυτή την αθλιότητα η Γαλλία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Κύπρος. Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Φυσικά, και ενόχλησε τους Αζέρους αυτό το γεγονός και προσπάθησαν, και πάλι με ψέματα, να το καλύψουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι χώρες που συμμετείχαν για να γιορτάσουν τα εγκλήματα πολέμου κατά του αρμενικού λαού είναι: Ελλάδα, Αυστρία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Κίνα, Αφγανιστάν, Αλγερία, Παλαιστίνη, Γεωργία, Κροατία, Ιορδανία, Ισραήλ, Σουηδία, Ελβετία, Ιταλία, Κολομβία, Κορέα, Κατάρ, Λετονία, Ουγγαρία, Μαλαισία, Μεξικό, Μαρόκο, Ολλανδία, Πακιστάν, Πολωνία, Σερβία, Σαουδική, Αραβία, Τατζικιστάν, Τουρκία, Ουκρανία, Ιαπωνία, ΗΑΕ, Χιλή, Εσθονία, Ιράκ, Ιράν, Καζακστάν, Λιθουανία, Λιβύη, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουδάν και Βενεζουέλα.

Πόζα

Δεν δίστασαν ξεδιάντροπα όλοι οι διπλωμάτες που πήγαν στο Σουσί να ποζάρουν για την αναμνηστική φωτογραφία, για να μην ξεχάσουν την προδοσία που έκαναν απέναντι σε έναν λαό που δέχθηκε μια σφοδρή και οργανωμένη επίθεση από την Τουρκία και το δορυφόρο της, το Αζερμπαϊτζάν.

Αναμνηστική φωτογραφία των διπλωματών που πήραν μέρος στη φιέστα της ντροπής στο Σουσί, την πόλη – σύμβολο του πολέμου για τους Αρμενίους

Το βέβαιο είναι πως οι Ελληνες πολίτες στέκονται απέναντι σε τέτοιες πολιτικές αποφάσεις οι οποίες εκθέτουν τη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο και σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούν με αυτούς που διαπράττουν τέτοια ανήθικα πράγματα.

Σκληρή επίθεση στον Δένδια από την Ελληνική Λύση

Στην προκλητική φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν στις περιοχές του Αρτσάχ, στήνοντας μια γιορτή για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος των Αρμενίων, πήρε μέρος και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνας πρεσβευτής στη χώρα Νίκος Πιπερίγκος προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, καθώς πήγε στο Σουσί να γιορτάσει μαζί με τους Αζέρους τη σφαγή των Αρμενίων. Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν κάλεσε, μάλιστα, να παραστούν σε αυτή την παρωδία όλοι οι ξένοι πρεσβευτές που βρίσκονται στο Μπακού, προφανώς θέλοντας να νομιμοποιήσει τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπράξει.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Λύση, σημειώνοντας: «Ο Ελληνας πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν Νίκος Πιπερίγκος προσήλθε στο κατεχόμενο Σουσί του Αρτσάχ για να “γιορτάσει” μαζί με τους Αζέρους τη σφαγή των Αρμενίων της περιοχής. Αποδεικνύεται ότι οι “θεατρινισμοί” του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση, καθώς με τις πράξεις των υφισταμένων του και την προσωπική του ανοχή εξυπηρετούνται μόνον η Τουρκία και οι εχθροί των Ελλήνων» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ