Ο Νίκος Τόσκας θέλει στον ΣΥΡΙΖΑ δεξιούς και εθνικιστές!

Πολύπλευρη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ο Νίκος Τόσκας, προτείνοντας «να ανοίξει» και σε δεξιούς που βρίσκουν κοινά σημεία ως προς τα συμφέροντά τους στις εξαγγελίες της Αριστεράς ή ακόμη και σε «έντιμους εθνικιστές» και θρησκευόμενους. «Τα λουλούδια πρέπει να ανθίζουν όλα, ακόμη και μαζί με τα αγκάθια, αλλά την ίδια εποχή» αναφέρει σε άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στην κομματική «Αυγή», ο πρώην υπουργός Αμυνας, ταράζοντας τα στάσιμα κομματικά νερά.

«Έχουν μερικοί την αντίληψη ότι οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν “αριστερή” πρωτοπορία και “αριστερή” μάζα. Ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις σε ριζοσπαστικές αλλαγές χωρίς να έχεις καθαρότητα στις γραμμές σου» σημειώνει εισαγωγικά και προσθέτει: «Μακάρι να είχαμε κοινωνίες με καθαρότητα αντίληψης. Μέχρι τότε είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε τις μάχες απέναντι στα συμφέροντα και στις προκαταλήψεις». Κάνοντας μια γραφική αναφορά από τον Δον Κιχώτη και τον… Σάντσο Πάντζα μέχρι τον Βελουχιώτη, σημειώνει: «Και άλλοι ξεκίνησαν μόνοι. Και ο Άρης όταν ξεκίνησε το αντάρτικο σχεδόν μόνος ήταν. Μάζεψε γύρω του κάθε καρυδιάς καρύδι».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα