Επιτέλους! Εκπλήσσει ευχάριστα η Γιάννα με τους 1.000 «Ήρωες»

Μια σωστή πρωτοβουλία ανέλαβε, επιτέλους, η επιτροπή «Ελλάδα 202» της Γιάννας Αγγελοπούλου. Παρά τις πλείστες όσες παλινωδίες της επιτροπής κατά το παρελθόν, αυτή τη φορά εκπλήσσει, αν μη τι άλλο θετικά, με τη νέα της δράση «Μικροί Μεγάλοι Ηρωες», μέσω της οποίας επιθυμεί να τιμήσει πρόσωπα της σύγχρονης Ελλάδας, μέσα από μια ωδή στους πρωταγωνιστές των τελευταίων 200 χρόνων.

Ειδικότερα, η δράση περιλαμβάνει την προβολή σε δημόσιες οθόνες εικόνων και βιογραφικών στοιχείων συνολικά 1.000 ιστορικών προσώπων, που με το έργο και την προσωπικότητά τους άφησαν το αποτύπωμά τους στη νεότερη Ιστορία της χώρας μας. Τα πρόσωπα αυτά έχουν διαπρέψει σε διάφορους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, ενώ έχουν συμπεριληφθεί και άνθρωποι της καθημερινότητας που ξεχώρισαν, ωστόσο, για τη σημαντική προσφορά τους.

Οι «Μικροί Μεγάλοι Ηρωες» θα προβάλλονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2021, προκειμένου να υπογραμμιστεί και να αναδειχθεί το έτος της επετείου των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία ως η «χρονιά των Ελληνίδων και των Ελλήνων». Να σημειωθεί πως η προβολή των σχετικών βίντεο θα γίνεται σε λογής λογής σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΟΣΕ, ΚΤΕΛ), τα αεροδρόμια, τα πλοία, καθώς και σε συμβεβλημένες με την Επιτροπή εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θέλησαν να συμμετάσχουν στον εορτασμό της εθνικής επετείου, με τη σχετική λίστα να αναμένεται να διευρυνθεί εν ευθέτω χρόνω.

Οι πολίτες μπορούν, εκτός από τις δημόσιες οθόνες σε όλη την Ελλάδα, να αναζητήσουν τα βίντεο της σημαντικής πρωτοβουλίας της Επιτροπής και διαδικτυακά. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να εισέρχονται στο σύνδεσμο www.greece2021.gr/heroes. Μάλιστα, μέσω της παραπάνω ιστοσελίδας ο εκάστοτε χρήστης δύναται να επιλέξει ιντερνετικά και τη δυνατότητα να δημιουργήσει διαφορετικές αλληλουχίες εικόνων, επιλέγοντας πρόσωπα που αφορούν τον τόπο καταγωγής του, τα πεδία ενδιαφέροντός του ή ακόμη και μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο (18ος, 19ος και 20ός αιώνας).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα