Ο Αντώνης Σαμαράς αμφισβητεί πλέον ανοιχτά τον Κυριάκο!

Με μια μακροσκελή δήλωση τον κατηγορεί για υποταγή και τον ειρωνεύεται για το «ήσυχο καλοκαίρι» με την Τουρκία

Aπασφάλισε ο Αντώνης Σαμαράς χθες και με μια μακροσκελή δήλωση κατά των προκλήσεων του Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι ο «“Αττίλας” είναι ξανά εδώ» και ουσιαστικά στρέφεται κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδομώντας σημείο προς σημείο την πολιτική που ακολουθεί απέναντι στην Τουρκία.

Ο πρώην πρωθυπουργός:

1. Επικρίνει την πολιτική «κατευνασμού» απέναντι στην Τουρκία που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης και την οποία εισηγούνται και προωθούν οι σύμβουλοί του της επιρροής του Κώστα Σημίτη, που βρίσκονται στο στενό επιτελείο του. «Η Κύπρος και η Ελλάδα δεν μπορούν να είναι “αιχμάλωτες” των τουρκικών προκλήσεων και απειλών. Η Κύπρος και η Ελλάδα δεν μπορούν όμως να είναι ούτε και “αιχμάλωτες” μικρών ομάδων πίεσης, που προωθούν συστηματικά την πολιτική της “αποδοχής τετελεσμένων”, του κατευνασμού και της υποταγής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

2. Αποδομεί ευθέως τη συμφωνία για «ήσυχο καλοκαίρι», την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αξιολογήσει ως θετικό βήμα μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Ο Ελληνισμός, σε Κύπρο και Ελλάδα, συνειδητοποιεί ότι παρά τις προσπάθειες κατευνασμού, παρά τις προσδοκίες για “ήσυχο καλοκαίρι”, ο Ερντογάν απτόητος συνεχίζει να επιχειρεί την επιβολή κυριαρχίας. Δεν κάνει πίσω στον αναθεωρητισμό του. Δεν εγκαταλείπει ούτε μέρα τις προσπάθειες για νέα “τετελεσμένα” στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στη Θράκη. Και ήδη επιχειρεί να νομιμοποιήσει παλαιά “τετελεσμένα” στην Κύπρο. Τώρα ζητά να αναγνωριστεί από τους Ελληνοκυπρίους το ψευδοκράτος, με αντάλλαγμα το… 3,5% της Αμμοχώστου» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς στην παρεμβασή του.

3. Συνεχίζοντας την έντονη κριτική του στην κυβέρνηση, ζητά επί της ουσίας να σταματήσει κάθε διάλογος με την Τουρκία και προτείνει «αποφασιστική ενεργοποίηση της αποτρεπτικής μας πολιτικής, κινητοποιώντας στο έπακρο τις διμερείς και περιφερειακές μας συμμαχίες», γιατί, όπως αναφέρει, «είναι φανερό ότι δεν αρκούν πια ούτε οι “συστάσεις” και η “έκφραση ανησυχίας” των φίλων κι εταίρων, ούτε η πολιτική ίσων αποστάσεων κάποιων παραδοσιακών μας συμμάχων». «Είναι ώρα να εκφράσουμε σειρά εγχώριων αλλά και διεθνών πρωτοβουλιών, σε ανώτατο επίπεδο, καθιστώντας απολύτως σαφείς κι απαραβίαστες τις εθνικές μας κόκκινες γραμμές. Και -βεβαίως- όσο ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει απτόητος την πολιτική του, ο επίσημος διάλογος μαζί του δεν έχει απολύτως κανένα νόημα!» υπογραμμιζει.

4. Επίσης, στρέφεται και κατά της Δύσης, η οποία, όπως αναφέρει, «παρακολουθεί τον εισβολέα, τον καταπατητή, τον ένοχο για εγκλήματα πολέμου, τον πειρατή του Διεθνούς Δικαίου να ανακοινώνει με περισσό θράσος τις “αποφάσεις” του για το κατεχόμενο τμήμα μιας ανεξάρτητης χώρας, κράτους-μέλους της Ε.Ε. κι όλων των διεθνών οργανισμών, αδιαφορώντας για όλους και για όλα, ευτελίζοντας τον ρόλο, τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις ακόμα και του ΟΗΕ!»

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «η παρουσία και οι δηλώσεις του Ερντογάν στην κατεχόμενη και μαρτυρική Κύπρο αποτελούν μια πρωτοφανή πρόκληση για τον πολιτισμένο κόσμο, ταυτόχρονα όμως κι ένα ηχηρό μήνυμα στον Ελληνισμό: Ο “Αττίλας” είναι ξανά εδώ!»

«Κύπρος και Ελλάδα μαζί είναι εγγύηση ασφαλείας και σταθερότητας για τη Δύση στη μείζονα περιοχή» αναφέρει και καταλήγει: «Η Κύπρος δεν είναι, και δεν θα είναι ποτέ, αχίλλειος πτέρνα για την Ελλάδα. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού, της ψυχής μας και της Ιστορίας μας. Εκεί κρίνεται ο διεθνής ρόλος της χώρας και η ασφάλειά μας. Στην Κύπρο σήμερα χτυπά η καρδιά ολόκληρου του Ελληνισμού».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα