Την εμπειρία του από τον Στρατό ανέσυρε ο Πικραμμένος για να στηρίξει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Με καταλυτικό επιχείρημα την εμπειρία του από τον εμβολιασμό του… όταν είχε καταταγεί στο Ναυτικό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος τάχθηκε, χθες, υπέρ της επέκτασης του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού, πέρα από τις κατηγορίες που έχουν ήδη περιληφθεί στην τροπολογία και στους δασκάλους, τα παιδιά, τους φοιτητές, τους φαντάρους, τους ναυτικούς…

«Εγώ θυμάμαι όταν πήγα να καταταγώ στο Ναυτικό, σήκωσα το μανίκι μου, μου έκαναν εμβόλιο, ούτε με ρώτησε κανένας, ούτε υπήρχε καμία αμφισβήτηση. Μας έβαζαν στη σειρά και μας έκαναν εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος αντιπρόεδρος! Επίσης, ένα ακόμη… καταλυτικό επιχείρημα που χρησιμοποίησε είναι ότι η υποχρεωτικότητα δεν είναι εξαναγκασμός, δηλαδή, όπως είπε, «δεν σου επιβάλλει η κρατική εξουσία να κάνεις κάτι, αλλά δεν σου ασκεί κάποιος σωματική βία, άρα δεν μιλάμε για εξαναγκασμό». Παραδέχτηκε, όμως, ότι η υποχρεωτικότητα έχει «έμμεση ψυχολογική βία… αλλά αυτή υπάρχει προς όλες τις κατευθύνσεις». «Για μένα που έχω εμβολιαστεί, ο ανεμβολίαστος δεν μου ασκεί ψυχολογική βία;» αναρωτήθηκε.

Ο κύριος Πικραμμένος είπε ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού «κατά πόσο είναι συνταγματικώς ορθό, θα το κρίνουν τα δικαστήρια» και επικαλέστηκε την απόφαση για την ΕΜΑΚ, στην οποία αναφέρεται ότι «πρέπει να υποχωρήσει το ατομικό δικαίωμα προ των επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος για λόγους προστασίας της υγείας, που προστατεύεται από το άρθρο 21 του Συντάγματος».

Και για να προλάβει αυτονόητες αντιδράσεις, έσπευσε να διευκρινίσει, λέγοντας: «Δεν θέλω να παρεξηγηθώ και να θεωρηθεί ότι προκαταλαμβάνω ή ότι ξέρω κάτι παραπάνω… Το δικαστήριο θα κρίνει την αναλογικότητα των μέτρων. Για το μέτρο της υποχρεωτικότητας, στα δικά μου μάτια είναι πρόδηλη η υποχώρηση του ατομικού δικαιώματος απέναντι στο γενικότερο συμφέρον».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όταν ρωτήθηκε εάν ο πολίτης που θα θέλει να προσληφθεί σε μια επιχείρηση, δημόσια ή ιδιωτική, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, τόνισε πως «είναι θεμιτή υποχρέωση σε μια περίοδο πανδημίας και το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό» και ως παράδειγμα ανέφερε ότι «δεν επιτρέπεται να οδηγεί κανείς χωρίς δίπλωμα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα