Μετανάστες: Συμφωνία- παγίδα με τη Γερμανία!

Υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις. Το Βερολίνο θα πληρώνει «προγράμματα ένταξης» για να μένουν στην Ελλάδα;

Συμφωνία, με την οποία η Γερμανία θα πληρώνει «προγράμματα ένταξης» μεταναστών στην Ελλάδα για να μη μεταβούν αυτοί στη Γερμανία, υπέγραψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, υποχωρώντας στις πιέσεις του Βερολίνου. Επιπρόσθετα, παρότι από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διαβεβαιώνουν ότι η συμφωνία δεν συνδέεται με επιστροφές αυτών που ήδη έχουν μεταβεί στη Γερμανία, δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι κάποιοι από αυτούς δεν θα αποφασίσουν «αυτοβούλως» να επιστρέψουν στη χώρα μας για να τα εκμεταλλευτούν, ύστερα από «υπόδειξη» των γερμανικών Αρχών.

«Η Γερμανία θα υποστηρίξει την ένταξη των δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα, προσφέροντας οικονομική βοήθεια, από κοινού με το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Ζεεχόφερ, με απόλυτο κυνισμό. Οι Γερμανοί, μάλιστα, θέλουν, όπως φαίνεται, «άμεση επιστασία» του προγράμματος, καθώς το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων θα αναλάβει δράση στην Ελλάδα, από κοινού με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, προκειμένου να ενισχυθεί η βοήθεια και υποστήριξη των δικαιούχων διεθνούς προστασίας που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι η τακτική της κυβέρνησης να αποδίδει άσυλο -με ιδιαίτερη γενναιοδωρία και σε ταχύτερους ρυθμούς-, προκειμένου αυτοί να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη, ήταν τελικά μια «παγίδα» για τη χώρα μας που τώρα καλείται να «ενσωματώσει» αυξημένους αριθμούς αυτών, μη μπορώντας πλέον να τους επιστρέψει στις χώρες προέλευσης ή και στην Τουρκία.

Ο Νότης Μηταράκης, από την πλευρά του, ζήτησε για μια ακόμη φορά την καλύτερη συνεργασία της Ευρώπης για την «εντατικοποίηση» των επιστροφών στην Τουρκία, με βάση την κοινή δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας για το 2016 και επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις για «δίκαιη κατανομή των βαρών» μεταξύ όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. Πάντως, Μηταράκης και Ζεεχόφερ συμφώνησαν και στην απόρριψη του αιτήματος των αφγανικών Αρχών για «πάγωμα» των επιστροφών, λόγω της επέλασης των Ταλιμπάν, ενώ εκτίμησαν ότι η σταδιακή άνοδος των Ταλιμπάν στην εξουσία εγκυμονεί τον κίνδυνο νέων μαζικών ροών από το Αφγανιστάν προς την Ευρώπη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα