Νέα ανακάλυψη Θεοχάρη: «Κρίσιμος Αύγουστος»!

Εκπέμπουν SOS οι εργαζόμενοι στον τουρισμό

Μπροστά σε μία μεγάλη ανακάλυψη βρέθηκε ο Χάρης Θεοχάρης και τη μοιράστηκε μαζί μας χθες σε ραδιοφωνική συνέντευξη. Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο αντιλήφθηκε ότι ο Αύγουστος είναι ο πλέον κρίσιμος μήνας για την πορεία του τουρισμού στη χώρα.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες είναι κρίσιμες για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του για τις αποφάσεις που λαμβάνονται από ξένες κυβερνήσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γερμανία, η οποία τοποθέτησε την Ισπανία στο κόκκινο και επιβάλλει καραντίνα σε όσους θα επιστρέφουν από εκεί. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στον κλάδο, που εξαναγκάστηκαν να ζουν τις οικογένειές τους με το εξευτελιστικό ποσό των 534 ευρώ μηνιαίως επί σχεδόν έναν χρόνο, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι και με το φάσμα της ανεργίας.

Όπως κατήγγειλε χθες η ΠΟΕΕΤ, «έπειτα από τα ξενοδοχεία του ομίλου Μουζενίδη που έκλεισαν σε Ερέτρια Ευβοίας και Πιερία, τα ξενοδοχεία του Κυπριώτη στην Κω, όπου σχεδόν 700 εργαζόμενοι είναι στον αέρα, ήρθε το νέο “κακό μαντάτο” από τη Λήμνο, όπου η διοίκηση του ξενοδοχείου “PORTO MYRINA PALACE” ανακοίνωσε στους εργαζομένους πως δεν προχώρησε η αγοραπωλησία και το ξενοδοχείο δεν θα ανοίξει, αφήνοντας 60 οικογένειες στον δρόμο». Η ομοσπονδία εργαζομένων στον τουρισμό ζητεί από τα αρμόδια υπουργεία να επαναφέρουν τη μονομερή αίτηση αναστολής σύμβασης για όσους δεν θα εργαστούν φέτος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα