Γιατί μπήκε μόνο ο Γεωργιάδης σε καραντίνα; Πλήγμα και για το green pass

Από την πρώτη στιγμή της καθιέρωσης του ευρωπαϊκού green pass υπήρξαν αρκετές ενστάσεις όσον αφορά την επιτυχία της εφαρμογής του. Ο συγκεκριμένος προβληματισμός επιβεβαιώνεται, με αφορμή την περιπέτεια υγείας του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, αν και διπλά εμβολιασμένος. Ξαφνικά προχθές το βράδυ, όπως έκανε γνωστό, ανέβασε πυρετό, έκανε μοριακό τεστ και εντοπίστηκε να έχει κολλήσει τον ιό.

«Ο μόνος λόγος που ξέρω ότι θα το περάσω ήπια είναι το γεγονός ότι είμαι πλήρως εμβολιασμένος» ανέφερε, με ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι «αυτονοήτως μπαίνω σε καραντίνα έως ότου μου περάσει, είμαι όμως καλά και θα εξακολουθήσω να εργάζομαι κανονικά μέσω διαδικτύου. Όσοι έχω συναντήσει χθες είναι εμβολιασμένοι ευτυχώς και, βάσει πρωτοκόλλου, δεν μπαίνουν σε καραντίνα, οπότε το γραφείο μου λειτουργεί κανονικά» ανέφερε και εδώ εγείρονται αρκετά ερωτήματα για τη δημόσια υγεία και την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Βάσει της πολιτικής του green pass, αν κάποιος διαθέτει το πιστοποιητικό εμβολιασμού απαλλάσσεται από την υποχρέωση να ελέγχεται τακτικά.

Αποτέλεσμα τούτου, αν κάποιος εμβολιασμένος, εφόσον κολλήσει και περάσει ασυμπτωματικά τον ιό, δεν θα το γνωρίζει, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ανενόχλητος και να διασπείρει τη μετάλλαξη Δέλτα -ως επί το πλείστον- στην κοινωνία. Και αυτό, ενώ μεγάλη μερίδα των πολιτών εξακολουθεί να είναι ανεμβολίαστη.

Κάποιοι δε εστιάζουν στην παρουσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, το περασμένο Σάββατο, για την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας. Κάνουν λόγο για «υγειονομική βόμβα», όπου πιθανολογείται πως η διασπορά του ιού έγινε ταχύτατα λόγω της κοσμοσυρροής, με ένα από τα θύματα και τον ίδιο τον υπουργό.

Πολλές ήταν, εξάλλου, οι ευχές για περαστικά που δέχθηκε ο κ. Γεωργιάδης, με πιο ενδιαφέρουσες ίσως αυτές από τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ. «Perastika, my friend» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter, μεταφέροντας παράλληλα τις ευχές «των φίλων του Ελληνα υπουργού στην πρεσβεία της Ουάσινγκτον».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα