Μεταναστευτικό: Ερώτηση «βόμβα» από την Ολγα Κεφαλογιάννη!

Η βουλευτής της Ν.Δ. αναρωτιέται πώς, αφού μειώνονται οι ροές, έχει μετατραπεί σε γκέτο Αφρικανών και Ασιατών το κέντρο της Αθήνας

Αιχμές για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού, ειδικά όσον αφορά την επιβάρυνση της Αθήνας, αφήνει σε ερώτησή της προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη η βουλευτής Α’ Αθηνών Ολγα Κεφαλογιάννη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στους βουλευτές της συγκεκριμένης περιοχής, που δέχονται όπου σταθούν κι όπου βρεθούν τα παράπονα των εναπομείναντων κατοίκων, οι οποίοι συνεχώς υπογραμμίζουν ότι κατοικούν εντός… ενός γκέτο Αφρικανών και Ασιατών.

Παρά το ότι η κυρία Κεφαλογιάννη αρχικά κάνει λόγο για «θετικά δεδομένα», κυρίως όσον αφορά τον έλεγχο των ροών και του περιορισμού των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης στις κοινωνίες των νησιών του Αιγαίου, επισημαίνει πως «την ίδια στιγμή, στο κέντρο της Αθήνας παρατηρείται μία αυξανόμενη ροή μεταναστών, για τους οποίους, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν στοιχεία για το καθεστώς στο οποίο βρίσκονται, δηλαδή εάν έχουν ήδη λάβει άσυλο ή είναι αιτούντες διεθνή προστασία».

Ρωτά, λοιπόν, τον κ. Μηταράκη ποιος ακριβώς είναι ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στον Δήμο Αθηναίων σήμερα και έχουν λάβει άσυλο, αλλά και ποιος είναι ο αριθμός αυτών που αιτούνται άσυλο και ποιος ο αριθμός των ατόμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Helios».

Ζητεί ακόμα να δοθούν στη δημοσιότητα τα αντίστοιχα στοιχεία των διαμενόντων στον Δήμο Αθηναίων για τον Ιούνιο του 2020. Ρωτά ακόμα ποιος είναι ο αριθμός των ατόμων που διέμειναν στον Δήμο Αθηναίων τον Ιούνιο του 2021 και έχουν ήδη συμπεριληφθεί σε κάποιο πρόγραμμα ένταξης, αλλά και ποιος είναι ο αντίστοιχος αριθμός για τον Ιούνιο του 2020.

Οπως προκύπτει από τα ερωτήματα, αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι το εάν επαληθεύονται από τα στοιχεία οι ισχυρισμοί του υπουργείου Μετανάστευσης και του υπουργού Νότη Μηταράκη προσωπικά περί μη επιβάρυνσης της Αθήνας με πληθυσμούς μεταναστών, κάτι που αμφισβητούν κάτοικοι της περιοχής.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα που η κυρία Κεφαλογιάννη υπέβαλε τη συγκεκριμένη ερώτηση έγινε γνωστή η σύλληψη στη Θεσσαλονίκη Αλγερινού τζιχαντιστή, που αναδεικνύει ακόμα μία παράμετρο του ζητήματος, καθώς δεν είναι η πρώτη στη χώρα μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα