Στέλιος Πέτσας: Γελοίες δικαιολογίες για την φωτιά στη Σταμάτα και τον Διόνυσο

Προσπαθεί να πείσει ότι όλα έγιναν τέλεια αντί να ζητήσει συγγνώμη για τις περιουσίες που χάθηκαν στη Σταμάτα

Με γελοίες δικαιολογίες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας επιχείρησε χθες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να απαντήσει ουσιαστικά στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «δημοκρατίας» όσον αφορά την εγκληματική αμέλεια του κράτους σε σχέση με την πυρκαγιά στη Σταμάτα και στον Διόνυσο. «Ζω στην περιοχή και ξέρω την προσπάθεια που έχει γίνει όλους τους τελευταίους μήνες για τον καθαρισμό της περιοχής μετά από μία πρωτοφανή κατάσταση την οποία ζήσαμε τον Φεβρουάριο, που ήταν η “Μήδεια”, η οποία οδήγησε σε πτώσεις χιλιάδων δέντρων και όχι απλά σπασίματα κάποιων κλαδιών.

Όλη αυτή η προσπάθεια έγινε συντονισμένα, το χρονικό διάστημα Απριλίου – Μαΐου και μετά, με την έκτακτη κινητοποίηση Πολιτικής Προστασίας σε 18 σημεία της Αττικής» τόνισε ο κ. Πέτσας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, την ώρα που, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, οι κορμοί και τα κλαδιά πεύκης είναι παρατημένα στις άκρες των δρόμων, με τον τοπικό δήμο να παραπέμπει στην Πολιτική Προστασία, δηλαδή στον Νίκο Χαρδαλιά για τις όποιες ευθύνες. Αντί, λοιπόν, ο κ. Πέτσας να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες που είδαν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη μέσα σε δευτερόλεπτα, εξαιτίας της αναλγησίας, της αδιαφορίας και του απόλυτου μπάχαλου που επικρατεί στην Ελλάδα όταν πρόκειται να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας, προσπαθεί να πείσει ότι όλα έγιναν… τέλεια.

«Ευτυχώς, στην περιοχή που έγινε χθες (σ.σ.: προχθές) η φωτιά είχε ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος αυτός ο καθαρισμός και με τις ασκήσεις προσομοίωσης που είχαμε κάνει, αν δεν είχε γίνει ο καθαρισμός, θα μπορούσαμε να είχαμε πολύ μεγαλύτερη καταστροφή, σίγουρα σε κατοικίες και οχήματα και ενδεχομένως και σε ανθρώπους. Ευτυχώς, λοιπόν, που έγινε έγκαιρα ο συντονισμός μεταξύ Πολιτικής Προστασίας και Αυτοδιοίκησης, για να μπορέσουμε να έχουμε το αποτέλεσμα που είχαμε χθες» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Το ερώτημα είναι, αν όλα δεν ήταν… τέλεια και «όπως έπρεπε» εκ μέρους της Πολιτείας, πόσες περισσότερες καταστροφές θα είχαν υπάρξει; Λίγο τσίπα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα