Ο Αλέξης Τσίπρας βρηκε τη λύση για τον καυσωνα!

Πρότεινε την ερχόμενη Δευτέρα η χώρα να κατεβάσει ρολά λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών

Θα δεσμευτεί, άραγε, ο Αλέξης Τσίπρας, όταν έλθει στην κυβέρνηση, να δώσει αναδρομικά την αργία που ζήτησε για τη Δευτέρα λόγω… καύσωνα, όπως υποσχέθηκε για όσους δεν κατάφεραν να μπουν σε κάποια σχολή στις πανελλαδικές; Χωρίς να γνωρίζουμε εάν οι στατιστικολόγοι και οι αναλυτές των δημοσκοπήσεων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλύσει τι ακριβώς επίπτωση θα έχει η υπόσχεση μιας αργίας στο εκλογικό σώμα, είναι βέβαιο ότι κάποιο κέρδος θα υπάρχει.

Το ερώτημα, πάντως, βρίσκεται στα χείλη όλων όσων άκουσαν τον Αλέξη Τσίπρα να λέει ότι «η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών». «Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες ημέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός».

Πληροφορίες, δε, που θέλουν κάποιες από τις παλαιές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθενται στον πρόεδρο του κόμματος τονίζοντας ότι «η Δευτέρα δεν είναι αργία, είναι απεργία», κατά τα πρότυπα του συνθήματος της Πρωτομαγιάς, δεν επιβεβαιώνονται.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, σχολιάζοντας την πρόταση Τσίπρα, υπογράμμιζαν ότι ο επερχόμενος καύσωνας θα αποτελέσει μεν δοκιμασία για όλους, αλλά αποτελεί και τεστ «πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση».

«Γιατί μόνον η Δευτέρα;» συνεχίζουν, ενώ αναρωτιούνται με ποια καιρικά φαινόμενα θα πρέπει να κηρύσσονται αργίες από εδώ και πέρα. «Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι; Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι χέρι» σημειώνουν.

Πάντως, η σιγουριά με την οποία τονίζουν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καύσωνα φοβίζει αυτούς που γνωρίζουν ότι το μοναδικό που μπορεί τελικά να δικαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα είναι η ικανότητα που έχουν επιδείξει οι κυβερνητικοί κύκλοι να τα κάνουν μαντάρα, ακόμη και όταν έχουν όλο τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστούν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα