Μηχάνημα με εικόνα του Κεμάλ στον Σταθμό Λαρίσης

Απαράδεκτη η ιταλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Απίστευτο και όμως αληθινό. Στον Σταθμό Λαρίσης της -ιταλικής πλέον- ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αθήνα υπάρχει μηχάνημα αυτόματης αγοράς αντισηπτικών, τουρκικής κατασκευής, με τη φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ! Δεν είναι αστείο, αλλά απόλυτα αληθινό και ιδιαίτερα σοβαρό. Στο σημείο όπου οι καταναλωτές βάζουν τα κέρματα δεσπόζει η φωτογραφία του σφαγέα του ποντιακού και μικρασιατικού Ελληνισμού. Το θέμα αναδείχθηκε από ανάρτηση χρηστών στο twitter, αποδεικνύοντας την πλημμελή συμπεριφορά ορισμένων, που όχι μόνο αποφασίζουν και φέρνουν τουρκικά μηχανήματα στη χώρα μας (ενώ κάλλιστα θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ελληνικά ή έστω από άλλη χώρα), αλλά βάζουν προκλητικά τη φωτογραφία του εθνικιστή, εγκληματία Τούρκου πολιτικού, την ίδια ώρα που το μενού χρήσης του μηχανήματος δεν υπάρχει στην ελληνική γλώσσα.

Ειδικά όσον αφορά τον Κεμάλ Ατατούρκ, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η «δημοκρατία» αποκάλυψε την απόλυτα ουδέτερη περιγραφή του στο βιβλίο Λογοτεχνίας Κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου: «Διακεκριμένος Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός. Ηγήθηκε του απελευθερωτικού αγώνα εναντίον των δυνάμεων της Αντάντ (Συμμαχία Γαλλίας, Αγγλίας και Ρωσίας) μετά την ήττα της Τουρκίας κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπήρξε ο θεμελιωτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους και ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας (1923)». Ούτε μια λέξη για τις σφαγές κατά των Ελλήνων ούτε μια λέξη για τις αγριότητες και τις γενοκτονίες κατά των λαών της Ανατολής, πάνω στα κόκαλα των οποίων εδραιώθηκε η «τουρκική δημοκρατία». Ντροπή!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα