Ο Μητσοτάκης έκανε αμέριμνος τις βουτιές του, την ώρα που Αχαΐα και Ρόδος φλέγονταν

Selfies στην παραλία έβγαζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατοκύριακο, την ώρα που μαινόταν η καταστροφική φωτιά στην Αχαΐα και τη Ρόδο, η οποία κατέκαψε σπίτια και περιουσίες αποδεικνύοντας την παντελή έλλειψη πυροπροστασίας, αλλά και συντονισμού της κρατικής μηχανής.

Ο πρωθυπουργός δεν πτοήθηκε από την κρίση που βρισκόταν σε εξέλιξη, καθώς σύμφωνα και με τον τοπικό Τύπο έφτασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Μαράθι της Κρήτης, ενώ το πρωί της Κυριακής επέλεξε να ρίξει μια βουτιά στα Φαλάσαρνα, που πρόκειται για μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νομού Χανίων.

Ακόμη και αν δεχθούμε ότι ο πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα για λίγες στιγμές ξεκούρασης, όποτε κι όπου θέλει, σε κάθε περίπτωση ένας πολιτικός με συναίσθηση της πραγματικότητας δεν θα έπρεπε να δεχτεί να βγάζει selfies την ώρα που συμπολίτες του έτρεχαν να σωθούν.

Η κυβέρνηση οφείλει να είναι παρούσα, και δίπλα στον λαό, καθώς μόνο η προσπάθεια των πυροσβεστών -που ακόμη μια φορά έδρασαν με αυτοθυσία- δεν αρκεί. Σημειωτέον ότι οι selfies στην παραλία την ώρα της φωτιάς στην Αχαΐα -με τη χώρα να είναι καμίνι- αφήνουν πικρή γεύση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πρωθυπουργός στα τέλη Ιουνίου είχε διαμηνύσει στο υπουργικό συμβούλιο ότι «οι πολίτες μπορεί να σκέφτονται ήδη τις διακοπές τους, εμείς πάλι όχι, γιατί οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης δεν προβλέπεται να κάνουν διακοπές ούτε φέτος»…

Έναν μήνα μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης «διακοπάρει» εν μέσω κρίσης, ενώ η Βουλή έχει ήδη κατεβάσει ρολά κλείνοντας για σχεδόν ένα μήνα και θυμίζοντας προμνημονιακές περιόδους.

Πάντως, η εικόνα του πρωθυπουργού στην πλαζ προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που σχολίασε πως «το θέαμα είναι τουλάχιστον απογοητευτικό», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με selfies από παραλίες».

Κυβερνητικές πηγές πάντως, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν για «ευτελή» πρόκληση και «φτηνή» αντιπαράθεση, υπενθυμίζοντας την επίμαχη φωτογραφία του κ. Τσίπρας σε σκάφος μετά την τραγωδία στο Μάτι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα