Η Άγκυρα άρχισε «υβριδικό πόλεμο» στα σύνορα του Έβρου!

Κατασκεύασαν τη δολοφονία Τούρκου ρίχνοντας ευθύνες στους συνοριοφύλακες που πέρυσι τούς χάλασαν τα σχέδια

Ύπουλο τουρκικό σχέδιο -βγαλμένο από εγχειρίδια υβριδικού πολέμου- φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στον Εβρο, εν όψει της αναμενόμενης αύξησης των μεταναστευτικών ροών λόγω της κατάστασης στο Αφγανιστάν. Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια των τουρκικών μέσων ενημέρωσης να αναδείξουν ευθύνες της ελληνικής πλευράς θυμίζει έντονα τις ημέρες του περσινού έτους, όταν η τουρκική μονταζιέρα κατασκεύαζε δακρύβρεχτες ιστορίες μεταναστών που δήθεν κατήγγειλαν κάθε είδους «σημεία και τέρατα» από τους Έλληνες «ακρίτες», με σκοπό να σταματήσει η ελληνική αντίδραση στους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Η ευκολία με την οποία η τουρκική πλευρά ρίχνει ευθύνες στη χώρα μας δείχνει ότι στόχος της είναι η ουδετεροποίηση των ελληνικών «σωμάτων ασφαλείας», προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ξανά μετανάστες ως «πολιορκητικό κριό» για να εκβιάσει την Ευρώπη. Πρόκειται για τακτική παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, προσπαθώντας να επιρρίψουν τις ευθύνες για τα ναυάγια στην ελληνική πλευρά αλλά και τις κατασκευασμένες κατηγορίες για «επαναπροωθήσεις» από πλευράς λιμενικού.

Η τουρκική προβοκάτσια φαίνεται, λοιπόν, να στοχεύει αυτή τη φορά τους Ελληνες φύλακες του Εβρου, αυτούς που πέρυσι χάλασαν τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας έντονο εκνευρισμό στην Αγκυρα.

Συγκεκριμένα τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το Σάββατο στην τουρκική όχθη του Εβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης, έπεσε νεκρός 43χρονος Τούρκος από πυρά που φέρεται ότι προήλθαν από την ελληνική πλευρά. Αλλα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος απλά «καθόταν» στην όχθη του ποταμού, ενώ σε άλλα υπάρχει ο ισχυρισμός ότι βρισκόταν σε νησίδα, προκειμένου να πάρει από εκεί ένα φουσκωτό το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει μετανάστες για να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Τη σκυτάλη από τα ΜΜΕ πήρε αμέσως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για πυροβολισμό ατόμων με πολιτικά ρούχα από την ελληνική πλευρά.

Σε αυτή σημειώνεται ακόμη ότι κλήθηκε στο υπουργείο η επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα, από την οποία, όπως αναφέρεται, «ζητήσαμε να διερευνηθεί αυτό το περιστατικό, το οποίο καταγγείλαμε, να ενημερωθούμε για το αποτέλεσμα, να συλληφθεί και να τιμωρηθεί ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι, να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί η επανάληψή του, ενώ επίσης διατηρούνται τα δικαιώματα των θυμάτων και των οικογενειών τους για αποζημίωση».

Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση, με την Αθήνα όχι μόνο να σημειώνει ότι η Ελληνίδα επιτετραμμένη απέρριψε στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με το «φερόμενο περιστατικό στον Εβρο», αλλά να περνά και στην αντεπίθεση, υπενθυμίζοντας στην τουρκική πλευρά την υποχρέωσή της να φυλάει τα σύνορά της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας που η Αθήνα αναγκάζεται να σημειώσει την υποχρέωση της Τουρκίας να φυλά τα σύνορά της, μετά τα ναυάγια κοντά στην Κρήτη και απέναντι από τη Λέσβο.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛ.ΑΣ., στην οποία τονίζει: «Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Εβρο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα