Εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, έγινε σπατάλη πόρων!

Ο ερευνητής ιατρός του Πανεπιστημίου Πατρών Κ. Φαρσαλινός αποκαλύπτει ότι η ανοσία των εμβολίων έχει περιορισμένη διάρκεια

Συνέντευξη στην Ντίνα Ιωακειμίδου

Στο μήνυμά του με αφορμή την 47η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μάς προειδοποίησε με αυστηρό ύφος ότι δεν επιτρέπεται η αμφισβήτηση της επιστήμης. Πρόσθεσε δε, όχι και τόσο προφητικά όπως αποδείχτηκε, ότι «ο κορονοϊός χτυπά πλέον μόνον τους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τους ειδικούς».

Λίγο μετά τη γιορτή της δημοκρατίας της 24ης Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο λαλίστατος και εμβολιασμένος -εκτός σειράς, όπως προέκυψε από το πιστοποιητικό εμβολιασμού του που έδωσε αμέριμνα στη δημοσιότητα- υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης ανακοίνωνε ότι προσβλήθηκε εκ νέου από τον Covid. Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός όφειλε να είναι κατά τι συγκρατημένος ως προς τις εκτιμήσεις του και ως προς την επίκληση των ειδικών.

Μια ματιά στα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια θα τον έπειθαν για αυτό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα ήταν άβολο, καθώς θα ακύρωνε τη βασική γραμμή άμυνας έναντι της πανδημίας που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση: αυτή του ιερού δισκοπότηρου για τα εμβόλια.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ η πανδημία σάρωνε τη χώρα, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για φως στην άκρη του τούνελ, από την Ικαρία τον Φεβρουάριο τόνιζε με σιγουριά πως έρχεται το τέλος της πανδημίας, ενώ στις αρχές του Ιουλίου, με τη μετάλλαξη Δέλτα να παρελαύνει, το αφήγημα κατέληξε στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών καθώς και στην καθιέρωση ποινολογίου για τους ανεμβολίαστους. Και αυτό γιατί «δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι». Και αν η πραγματικότητα ακυρώνει βεβαιότητες, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα, κατά τα πρότυπα της κυβέρνησης.

«Τα εμβόλια δεν θα εξαλείψουν τον ιό, ο οποίος θα καταστεί ενδημικός» επισημαίνει στη «δημοκρατία» ο ερευνητής ιατρός του Πανεπιστημίου Πατρών Κων. Φαρσαλινός, κάνοντας λόγο για εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και κατασπατάληση πόρων. «Ο κίνδυνος δεν είναι ίδιος για όλους» συμπληρώνει και αναρωτιέται: «Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για υποχρεωτικότητα και οριζόντιους εμβολιασμούς όταν έχουμε παραμελήσει τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους που κινδυνεύουν».

Υπογραμμίζει την ανάγκη φαρμακοεπαγρύπνισης σε σχέση με τις παρενέργειες των εμβολίων και τη δυνατότητα διεκδίκησης αποζημιώσεων από τους πολίτες. Με οργή αναφέρεται παράλληλα στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, κάνοντας λόγο για εκτροπή της δημοκρατίας, ενώ ευθαρσώς δηλώνει ότι η φαρμακευτική θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα πολεμήθηκε λυσσαλέα από κάποιους επιστήμονες.

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ο κ. Φαρσαλινός υπογράμμιζε την ανάγκη επαναθεμελίωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ως την πρώτη γραμμή άμυνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μάλιστα, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, με επιστημονική δημοσίευση που συνυπογράφεται από πολλούς επιστήμονες πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής, αναλύονται διεξοδικά οι καταστροφικές επιπτώσεις των lockdowns στην οικονομία και την υγεία του πληθυσμού, ενώ περιγράφεται ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως θα έπρεπε να είναι.

Με ανοιχτή δε επιστολή προς την πολιτική ηγεσία τον περασμένο Νοέμβριο, ο ίδιος και τέσσερις ακόμη επιστήμονες σημείωναν την αναγκαιότητα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οπως αναμενόταν, αγνοήθηκαν επιδεικτικά. «Όχι γιατί δεν ήξεραν, αλλά γιατί δεν θέλανε», όπως θα τονίσει χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία». Και επειδή δεν ήθελαν, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Διότι όταν αποστρέφεσαι κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και φροντίδας, τότε είναι μονόδρομος τα πολύμηνα lockdowns με κόστος 40 δισ. στην οικονομία, η αυστηρή καταστολή καθώς και η σταθερή γραμμή μετακύλισης των ευθυνών προς την κοινωνία.

Τα δεδομένα από το Ισραήλ όπου εμβολιάστηκε έγκαιρα η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού καταδεικνύουν πώς η ανοσία που παρέχουν τα εμβόλια από το 90%-95% έχει πέσει στο 39%, ενώ η πτώση για αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη αγγίζει το 16%, τονίζει στη «δημοκρατία» ο κ. Φαρσαλινός, προσθέτοντας πάντως πως «το εμβόλιο προφυλάσσει, ως φαίνεται, από τη σοβαρή νόσηση».

«Ενδεχομένως, η νέα έξαρση να μην οφείλεται τόσο στη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά στον χρόνο ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια. Οι ίδιες, εξάλλου, οι φαρμακευτικές δεν υποστήριξαν ποτέ ότι τα εμβόλια παρέχουν μακροχρόνια προστασία ή ότι ο εμβολιασμένος δεν μεταδίδει. Τώρα, λοιπόν, που μιλούν για τρίτη δόση εμβολίων, αυτοαναιρούνται οι ίδιοι, καθώς χαρακτήριζαν πανάκεια τα εμβόλια, ενώ τον περασμένο Μάιο πανηγύριζαν για την εξάλειψη του ιού.

Πάντως, εγώ προσωπικά από τον περασμένο Νοέμβριο σημείωνα χαρακτηριστικά πως η επιτυχία από την αποτυχία είναι μια μετάλλαξη δρόμος. Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη εφόσον γνωρίζαμε ευθύς εξαρχής ότι θα υπάρξουν μεταλλάξεις του ιού; Η ανοσία επέρχεται είτε από τη νόσο είτε από τον εμβολιασμό. Ο ιός θα παραμείνει και θα προκαλεί νόσο όπως συμβαίνει με τις ιογενείς λοιμώξεις, τα κοινά δηλαδή κρυολογήματα και τη γρίπη. Θα καταστεί, εν ολίγοις, ενδημικός. Η θνητότητα από τον ιό στις ηλικίες κάτω των 40 είναι στο 0,04% και αυξάνεται όσο ανεβαίνουμε στις ηλικιακές ομάδες.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο το γεγονός ότι μιλάμε για υποχρεωτικότητα και οριζόντιους εμβολιασμούς αντί να δώσουμε έμφαση στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες» σημειώνει χαρακτηριστικά. Στη χώρα μας αξιοσημείωτα ποσοστά ηλικιωμένων δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τα ενημερωμένα στοιχεία του ΕCDC, στην Ελλάδα ένα ποσοστό της τάξεως του 31% παραμένει ανεμβολίαστο στις ηλικίες 80 ετών και άνω, στις ηλικίες 70-79 το ποσοστό αυτό είναι στο 22%, στις ηλικίες 60-69 ανέρχεται στο 27%, ενώ στην ηλικιακή ομάδα των 50-59 εκτοξεύεται στο 37%. Από τις ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ για τον Covid προκύπτει ότι η διάμεση ηλικία των θανόντων ανέρχεται στα 78 έτη και η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων στα 65 έτη.

Για αυτόν τον λόγο ο κ. Φαρσαλινός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας: «Στις αρχές του χειμώνα θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τους ηλικιωμένους ανεμβολίαστους και με αυτούς που νωρίς εμβολιάστηκαν. Μάλιστα, εδώ και καιρό έχω πει πως οι πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι εμβολιάστηκαν πρώτοι θα πρέπει να προσέχουν μετά την παρέλευση ενός διαστήματος. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι επιτεύξιμο να εμβολιάζεις τον πληθυσμό κάθε εξάμηνο».

«Η υποχρεωτικότητα θα καταγραφεί στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας»

«Η άμεση ή έμμεση υποχρεωτικότητα των εμβολίων καταργεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι η βάση για όλα τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου. Η αυτοδιάθεση του ανθρώπινου σώματος συνιστά απαράβατη αρχή, όπως και η αρχή της συναίνεσης επί των ιατρικών παρεμβάσεων. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα ούτε νομικό ούτε συνταγματικό ούτε ηθικό για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Και αυτό γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα εμβόλια δεν συνιστούν τη μία και μοναδική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και αυτό ισχύει ακόμη και για την περίπτωση που θα διαθέταμε το τέλειο εμβόλιο, που δεν το διαθέτουμε. Έγινε τόσο εύκολα η παραβίαση αυτής της κόκκινης γραμμής, που πραγματικά προκαλεί τρόμο. Θα πρέπει να καταγραφεί το γεγονός αυτό στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας και να μην ξεχαστεί ποτέ. Εφτασαν στο σημείο να ακυρώσουν και την επιτροπή της βιοηθικής που δημιούργησαν οι ίδιοι. Στις ΗΠΑ το 1930, με τη σφραγίδα της επιστημονικής κοινότητας, της ανώτατης δικαστικής αρχής και των πολιτειακών παραγόντων, επιβλήθηκε η υποχρεωτική στείρωση 60.000 γυναικών με ψυχιατρικά και νοητικά προβλήματα.

Αυτή η βαρβαρότητα συνέβη με την επίκληση και πάλι της προστασίας της δημόσιας υγείας. Έχουν γίνει εγκλήματα ακόμη και σε δημοκρατικές κοινωνίες στο όνομα της δημόσιας υγείας. Και είναι όνειδος για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου που ως ανώτατος πολιτειακός άρχων συμμετέχει σε αυτή τη διχαστική πολιτική κόβοντας τον πληθυσμό της χώρας στη μέση» καταλήγει ο κ. Φαρσαλινός.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα