Διάβημα (κατόπιν εορτής) για τα τουρκικά αλιευτικά!

Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της δημοκρατίας το ΥΠΕΞ διαβεβαιώνει ότι θα επιδοθεί διαμαρτυρία

Κατόπιν εορτής και μετά το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «δημοκρατίας» αποφάσισε να κινητοποιηθεί η ελληνική κυβέρνηση για τα δεκάδες τουρκικά αλιευτικά που αλωνίζουν ανενόχλητα στο Αιγαίο, παραβιάζοντας συστηματικά την ΑΟΖ μας και ξεπερνώντας το όριο των 6 μιλίων.

Το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας φαίνεται ότι την ταρακούνησε, καθώς δηλώνει έτοιμη να αντιδράσει, ξυπνώντας επιτέλους από τον λήθαργο των τελευταίων εικοσιτετραώρων. Ειδικότερα, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών διαβεβαίωσαν τη «δημοκρατία» ότι πρόκειται να επιδοθεί διάβημα, όπως γίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές, κάθε φορά που τουρκικά αλιευτικά κινούνται στα όρια της ελληνικής ΑΟΖ. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή δεκάδες τουρκικά αλιευτικά έχουν κατακλύσει το βορειοανατολικό Αιγαίο, πλησιάζοντας τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο, με τον Ερντογάν να επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τον αλιευτικό στόλο του ως μοχλό των παράλογων διεκδικήσεών του στην ΑΟΖ μας, η οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να προστατεύει τους αλιείς μας.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο το Αιγαίο έχει αφεθεί αφρούρητο, καθώς η κυβέρνηση δείχνει να μην κόπτεται κιόλας να το προστατεύσει, ενώ οι Τούρκοι ψαράδες, πάντα κατευθυνόμενοι από τις ορέξεις του «σουλτάνου», μπορούν να μπαινοβγαίνουν κάνοντας ό,τι θέλουν, παρανομώντας και φυσικά λειτουργώντας εντελώς αθέμιτα ως προς τους Ελληνες ψαράδες. Σημειωτέον ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Αιγαίο γίνεται βορά των Τούρκων «εισβολέων» ψαράδων, καθώς πριν από λίγες εβδομάδες τα τουρκικά αλιευτικά είχαν εισβάλει ταυτοχρόνως σε ολόκληρο το Αιγαίο από τη Σάμο και την Πάτμο ως τη Σέριφο, τη Σύρο και τα Κύθηρα, ενώ πέρυσι είχαν φτάσει μέχρι και νοτίως της Κρήτης.

Είναι δε εξόχως ανησυχητικό το γεγονός ότι η παρουσία των τουρκικών αλιευτικών δεν είναι απλώς ακόμη μια πρόκληση από την πλευρά της Αγκυρας που τεντώνει το σχοινί, αλλά θεωρείται και πρόβα του σουλτάνου για τα παράλογα σχέδια συνεκμετάλλευσης που απεργάζεται. Ταυτοχρόνως τα αλιευτικά έχουν συνδεθεί και με άλλες ύποπτες κινήσεις της Τουρκίας όσον αφορά το Μεταναστευτικό.

Σε κάθε περίπτωση, μετά και τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων είμαστε εν αναμονή της επίσημης αντίδρασης από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην εμμονή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην παραβατικότητα και την περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Ιουλίου η πρεσβεία της Ελλάδας στην Αγκυρα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική διπλωματία για την προκλητική Navtex της Τουρκίας με την προαναγγελία ερευνών νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα για τα συνεχιζόμενα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών αλιευτικών στη θαλάσσια περιοχή κοντά στα Ίμια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα