Απαγόρευσαν τις λιτανείες, επιτρέπουν την… Αμάλ

Περιφέρουν και στην Ελλάδα την τρομακτική κούκλα που υποτίθεται ότι παριστάνει μια προσφυγοπούλα

Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το επίσημο ελληνικό κράτος, αποδεικνύεται ότι θεωρεί τους Ελληνες υποδεέστερους των προσφύγων και των μεταναστών και των κάθε λογής ανθρώπων που εισέρχονται παράνομα στην χώρα μας.

Απαγόρευσε τη λιτάνευση των εικόνων της Παναγιάς, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, της Κοίμησης της Θεοτόκου, που είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της χριστιανοσύνης, λόγω κορονοϊού, αλλά επιτρέπει την περιήγηση στους δρόμους της Χίου μιας τεραστίων διαστάσεων κούκλας που αναπαριστά μια προσφυγοπούλα. Ακόμη μια χρονιά η Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάστηκε με τον αριθμό των πιστών σε κάθε ναό να είναι προκαθορισμένος και με αυστηρά μέτρα. Στα μεγάλα προσκυνήματα της Θεομήτορος είχαν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε να μην παρατηρηθεί συγχρωτισμός ούτε έξω από τους ναούς, με τον κόσμο να αναμένει καρτερικά προκειμένου να προσκυνήσει.

Αυτά τα μέτρα όμως δεν ισχύουν όταν πρόκειται για ένα κουκλοθέατρο, με μια γκροτέσκα κούκλα 3,5 μέτρων που την περιφέρουν στους δρόμους της Χίου διάφοροι ηθοποιοί, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας ή, τουλάχιστον, κανένα από τα μέτρα που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους κατοίκους αυτής της χώρας και για μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης, αλλά φαίνεται να χάνουν την κρισιμότητά (ή τη χρησιμότητά) τους, όταν πρόκειται για παράνομως εισελθόντες στην Ελλάδα.

Η τεραστίων διαστάσεων κούκλα, που αναπαριστά τη μικρή Αμάλ, προσφυγοπούλα από τη Συρία, έφτασε στη Χίο. Πρόκειται για την πρωταγωνίστρια του κουκλοθεάτρου The Walk, το οποίο άρχισε τις παραστάσεις με στόχο να θυμίσει το δράμα των προσφύγων που συχνά ξεχνιέται, όπως λένε οι διοργανωτές της εν λόγω δράσης, εν μέσω κορονοϊού. Σύμφωνα με το dw.com, η κούκλα έχει ύψος 3,5 μέτρα, απεικονίζει μια μικρή προσφυγοπούλα και θα ταξιδέψει σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Στην πόλη της Χίου και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, από αυτά που απαιτούνται όταν λιτανεύονται εικόνες, θα λάβει χώρα, όπως λένε οι διοργανωτές,«ένα από τα πιο καινοτόμα και περιπετειώδη καλλιτεχνικά έργα στον δημόσιο χώρο». Μάλιστα, όπως ενημερώνουν, ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο καλλιτεχνικό πρότζεκτ υπάρχουν και άνθρωποι που έζησαν οι ίδιοι την προσφυγιά. Αυτό που δεν λένε όμως είναι πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πραγματοποιήσει τα ανάλογα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, όπως απαιτεί από όλους τους Ελληνες η κυβέρνηση, η οποία προκαλεί ακόμη μια φορά με τη συμπεριφορά της απέναντι στην Ορθοδοξία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα