Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Κοτζιάς: Ανακοίνωσε (εν μέσω εκλογικών σεναρίων) τη μετεξέλιξη του «Πράττω» σε κόμμα

Τη μετεξέλιξη του «Πράττω» από κίνηση ιδεών σε πολιτικό κόμμα ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Κοτζιάς.

Κορυφαία προτεραιότητα, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, συνιστά η «αποτροπή περαιτέρω συρρίκνωσης της Ελλάδας, προκειμένου να βάλουμε τη χώρα σε μία νέα εποχή. Με πρόγραμμα, με σχέδιο, με όραμα, αλλά και σκληρές, δύσκολες μάχες, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος σήμερα για τη χώρα».

Το νέο κόμμα πλέον, που δημιουργείται σε μια περίοδο αναζωπύρωσης εκλογικών σεναρίων, έδωσε στη δημοσιότητα διακήρυξη, στην οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «πατριωτική δημοκρατική οργάνωση της Αριστεράς.

Φορέας ιδεών του σοσιαλισμού, με δημοκρατία που παλεύει για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και την ανατολική Μεσόγειο.

Για τη φιλία και συνεργασία των λαών. Για την πλήρη αξιοποίηση των δικαιωμάτων του λαού και της πατρίδας, παντού και πάντα.

Για Κύπρο ενιαία και ελεύθερη, πατρίδα όλων των Κυπρίων, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και συστήματα εγγυήσεων».

Την ίδια ώρα, το νέο κόμμα κατέθεσε πρόταση έξι θεμελιωδών προγραμματικών αξόνων, οι οποίοι αναφέρονται σε:

  • Προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης,
  •  Ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα,
  • Εκπαιδευτική και πολιτιστική αναγέννηση,
  • Διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για Βιώσιμη Ανάπτυξη,
  • Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, και αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής,
  • Ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας.

Συνοψίζοντας το εγχείρημά του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος σημειώνει την ανάγκη να ενωθεί η δημοκρατική παράταξη χωρίς ηγεμονικές συμπεριφορές, εξηγεί:

«Χρειάζεται να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της χώρας διεθνώς. Τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ελληνική κοινωνία. Να αποκαταστήσουμε τη Δικαιοσύνη. Να παλέψουμε με αισιοδοξία για μία νέα Ελλάδα. Με σοβαρότητα, με γνώση, με υπευθυνότητα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ