Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Μάτια ερμητικά κλειστά

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Γερμανική αποικία 2020. Όλα μαύρα! Καλοκαίρι με απόλυτη καταχνιά. Μίνι ανασχηματισμός χωρίς πρόσωπα. Ορκωμοσία με μαύρες μάσκες.

Από τον Γιώργο Τράγκα

Φωτογραφία που θυμίζει μύηση σε μυστική λέσχη σκοταδιστών. Ατμόσφαιρα νοσηρή. Άρωμα από το φιλμ «Μάτια ερμητικά κλειστά» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Ο Κυριάκος πρέπει να έχει λατρέψει την ασύλληπτα άρρωστη σκηνοθεσία στην «τελετή των μασκών».

Ενδεχομένως, κάθε τόσο φαντασιώνεται (όπως ο Τομ Κρουζ) τη Νικόλ Κίντμαν στην αγκαλιά του σκληρού αρρενωπού αξιωματικού του United States Navy. Γερμανική αποικία 2020.
Επωάζεται φτώχεια και ανεργία. Τα σταφύλια της οργής ωριμάζουν. Η επιβολή της μάσκας, οι αποστάσεις, η απαγόρευση των διαδηλώσεων, τα πρόστιμα, η μείωση της ανθρώπινης επικοινωνίας είτε στους χώρους εργασίας είτε στους χώρους ψυχαγωγίας έχουν να κάνουν με την αναχαίτιση των αντιδράσεων που φέρνουν η αφόρητη καταπίεση και η στέρηση των ανθρώπινων ελευθεριών. Λένε ότι μας προστατεύουν από τον ιό, ενώ στην πραγματικότητα βασανίζουν την ψυχή μας γεννώντας όλες τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών, όπως καρκίνους, καρδιαγγειακά νοσήματα και βαριές ψυχικές ασθένειες (κατάθλιψη και μελαγχολία).

Είναι χιλιάδες αυτοί που αισθάνονται ήδη όπως στην εποχή της χούντας των Απριλιανών. Οργανώνουν κρυφά πάρτι ή πηγαίνουν σε σπίτια – μπαρ, δίνοντας στην πόρτα σύνθημα και παρασύνθημα. Όπως ακριβώς γινόταν επί δικτατορίας Παπαδόπουλου. Ενώ ο Αντρέα Μποτσέλι, ο Ρίτσαρντ Γκιρ, τα μέλη της οικογένειας Κένεντι και πολλοί άλλοι διάσημοι επισημαίνουν τα πλήγματα που καταφέρει ο κορονοϊός στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα, εδώ ο κ. Χρυσοχοΐδης στέλνει στον εισαγγελέα όποιον προβληματίζεται για τα ακραία μέτρα που διαλύουν την οικονομία αλλά και την υγεία των συμπολιτών του.

Το «καυτό» ερώτημα είναι «γιατί ο γερμανόφιλος επιλέγει τα πιο μαρτυρικά, τα πιο ακραία μέτρα». Απλά υπακούει τυφλά το Βερολίνο και προωθεί τον Σκυλακάκη και όσους οι παππούδες τους ήταν στενοί συνεργάτες των Γερμανών στην περίοδο της Κατοχής;
Μάτια ερμητικά κλειστά. Τρελαίνεται με την τελετή των μασκών. Κυριαρχείται από ίλιγγο βλέποντας τη Νικόλ Κίντμαν στην αγκαλιά του αξιωματικού. Σίγουρα θα είχαν ασχοληθεί μαζί του ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο Γιουνγκ και ο Αντλερ. Ενα παιδί μεγαλωμένο με Γερμανίδα νταντά. Στα πούπουλα. Τα παράξενα μεγάλα ματάκια του διάβασαν πρώτα γερμανικά βιβλία, αποστήθισαν στίχους με μυθικούς ήρωες Ούννων και Οστρογότθων. Γερμανική κουλτούρα, πειθαρχεία, κυνικότητα και λατρεία πάντα στον Φύρερ (αρχηγό). Προϋποθέσεις για το σμίλευμα του χαρακτήρα και της ψυχής. Ο πατέρας του (ο δικός του Φύρερ) δικηγόρος στα Χανιά. Συνελήφθη δύο φορές από τους Γερμανούς για αντίσταση (και κατασκοπία). Κατά σύμπτωση, οι Γερμανοί κατακτητές τού φέρθηκαν μεγαλόψυχα, δεν τον έστησαν στον τοίχο μπροστά στις κάννες των όπλων, όπως έγινε με όσους παρέμειναν στα ίδια κελιά. Μιλούσε γερμανικά και φάνηκε χρήσιμος στις ανακριτικές Αρχές. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του «Τσολάκογλου», του «Λογοθετόπουλου» εκείνης της εποχής. Δηλαδή των κατοχικών διοικητών που τοποθέτησαν η Βέρμαχτ και η Γκεστάπο στην ηρωική Μεγαλόνησο.

Από τότε ο Φύρερ της Sagrada Familia παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Κάποιοι είπαν ότι στη διάρκεια του πολέμου έδινε πληροφορίες στους Βρετανούς. Πάντα όμως η Intelligence Service (έως και την εποχή που έγινε πρωθυπουργός) είχε αμφιβολίες για τον ρόλο του στην Κατοχή. Μου το είχαν αναφέρει ορισμένα στελέχη της υπηρεσίας στην Αθήνα και στη Λευκωσία.

Υπήρχαν οι φωτογραφίες με τους SS που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο και προκάλεσαν μετωπική σύγκρουση της οικογένειας Μητσοτάκη με την «Αυριανή», τον αείμνηστο Γιώργο Κουρή και το ΠΑΣΟΚ. Πάντα τη Sagrada Familia ακολουθούσε η σκιά των στενών σχέσεων με το Βερολίνο. Ο αείμνηστος Μητσοτάκης είχε φτάσει στο σημείο να μην το κρύβει. Ελεγε με έμφαση: «Εγώ που είχα ιδιαίτερες σχέσεις με το Βερολίνο». Άλλωστε, όπως θυμάμαι, η πρώτη συνέντευξη που του πήρα ήταν στα γραφεία της «Βικτώριας», γερμανικής ασφαλιστικής εταιρίας, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο.

Μάτια ερμητικά κλειστά. Η «τελετή των μασκών». Ο αξιωματικός, η ανάγκη να κρύψουμε την αρρώστια πίσω από τη μάσκα.

Η Αποστασία του πατρός ξεσήκωσε τους ελεύθερους και δημοκράτες Ελληνες, άναψε φωτιές σε πολλές συνοικίες των Αθηνών και ενίσχυσε τις μυστικές συσκέψεις στρατηγών και συνταγματαρχών, που αξιοποίησαν τον κοινωνικό πυρετό και τη λαϊκή εξέγερση για να καταλάβουν την εξουσία.

Ο «Φύρερ» των συνταγματαρχών ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, υπολοχαγός των Ταγμάτων Ασφαλείας στην περιοχή της Αχαΐας, που επόπτευε τη συγκομιδή των σιτηρών υπέρ του γερμανικού στρατού (βιβλίο του στρατηγού Κουρκουλάκου «Τα Τάγματα Ασφαλείας», σελ. 49). Κατά σύμπτωση, όλοι γερμανόφιλοι – δωσίλογοι.

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά την πτώση του από την εξουσία (με πρωτοβουλία Αντώνη Σαμαρά και ψήφο-μαχαίρι Γιώργου Συμπιλίδη) με κάλεσε στο σπίτι του (αν και εθεωρούμην ο άνθρωπος που τον πολέμησε λυσσαλέα από το ραδιόφωνο του Σκάι) και μου έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη, δηλώνοντας ότι «μετανιώνει για την Αποστασία». Αυτή η συνέντευξη δόθηκε παρουσία της συζύγου του Μαρίκας Μητσοτάκη, η οποία τον διέκοπτε συνεχώς λέγοντας: «Εγώ του έλεγα να μη φύγει αλλά να επιμείνει, να βρεθεί συμβιβασμός μεταξύ Γεωργίου Παπανδρέου και βασιλιά Κωνσταντίνου». Θυμάμαι ότι η Μαρίκα μού εξομολογήθηκε ότι «άνοιγαν το ραδιόφωνο και με άκουγαν κάθε πρωί»!
Ο Μητσοτάκης με αυτή τη «μετάνοια» για την Αποστασία ήθελε να δώσει διαβατήριο ή χρίσμα στην Ντόρα Μπακογιάννη για την αρχηγία της Ν.Δ.

Την επόμενη μέρα το ζεύγος έφυγε στη Γερμανία, για να εξετάσουν και να περιθάλψουν τη Μαρίκα Γερμανοί γιατροί.

Πρέπει να σημειώσω ότι η Sagrada Familia, εκτός από το «ιταλικό» σκάνδαλο ΑΓΕΤ – Ηρακλής – Καλτσεστρούτσι – Παντσαβόλτα (ο Παντσαβόλτα δικάστηκε και καταδικάστηκε ως αρχιμαφιόζος της Κόζα Νόστρα), πορεύτηκε μέσα σε πλήθος σκανδάλων που είχαν πάντα ένα σελοφάν… made in Germany. Ας μην ξεχνάμε το σκάνδαλο της Siemens και τις αδελφικές σχέσεις του Κυριάκου με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, του οποίου ο πατέρας ήταν στενός συνεργάτης των Γερμανών και δικάστηκε ως δωσίλογος (απηλλάγη λόγω αμφιβολιών).

Μάτια ερμητικά κλειστά. Η «τελετή των μασκών». Η Νικόλ στην αγκαλιά του αξιωματικού. Αρρωστη ατμόσφαιρα. Κυριαρχούν οι μάσκες (όπως αυτές των δωσιλόγων στην Κατοχή), το μαύρο χρώμα και η προδοσία.

Δεν είναι συμπτωματικό ότι ανέβηκε βαθμίδα στην κυβέρνηση και ανέλαβε όλο το πακέτο στήριξης ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Δηλαδή τα λεφτά που θα δοθούν στην αποικία από τους Γερμανούς και πρέπει ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης να αποδίδει λογαριασμό. Ο παππούς του Σκυλακάκη ήταν υπουργός του Μεταξά και αρχηγός των γερμανόφιλων της εποχής που πίεζαν τον Μεταξά να βγει στον πόλεμο υπέρ του Βερολίνου και όχι των Συμμάχων. Ο δικτάτορας τον έκανε τέσσερις μήνες υπουργό Εσωτερικών, αλλά τελικά ο Σκυλακάκης εκτοπίστηκε τον Ιούνιο του 1940 με τη λεγόμενη ομάδα των γερμανόφιλων.

Κατά σύμπτωση, όλοι οι κλώνοι των δωσιλόγων της Κατοχής ή των γερμανόφιλων ή των διερμηνέων αναρριχήθηκαν στις καρέκλες της εξουσίας μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Γεώργιος Παπαδόπουλος κ.ά.) και ειδικότερα στη διάρκεια του Μνημονίου, κατά την οποία είναι εμφανής η γερμανική κατοχή. Τώρα είμαστε στην κορύφωση αυτής της απάνθρωπης κατάστασης και με εργαλείο τον Covid-19, για τον καλύτερο έλεγχο των αντιδράσεων του πληθυσμού.

Μάτια ερμητικά κλειστά. Ενας άρρωστος άνθρωπος που επιβάλλει μαύρες μάσκες και ακραία μέτρα, ενώ ο ίδιος φωτογραφίζεται με ακάλυπτο πρόσωπο μαζί με τον Τομ Χανκς ή αναρτά στο Instagram φωτογραφία του με μαγιό στο Μαράθι των Χανίων.

Αποικία 2020. Καλοκαίρι και καταχνιά. Τα σταφύλια της οργής ωριμάζουν.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ύψιστη τιμή για τη δημοκρατία η μήνυση που έκανε ο «σουλτάνος»

Πόνεσε το πρωτοσέλιδο που εξέφρασε όλους τους Ελληνες, και απαιτεί τώρα τη φυλάκιση  των υπευθύνων της εφημερίδας Λυσσασμένες είναι οι αντιδράσεις της Τουρκίας κατά της...

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποθεώνουν τον (ελαφρύ) Δημήτρη Καιρίδη!

Ο «γαλάζιος» βουλευτής φέρεται ότι δήλωσε πως ενδεχόμενη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα ζημιώσει την Ελλάδα Την αποθέωση γνωρίζει από τα μέσα ενημέρωσης...

Ικανοποίηση στο Πεντάγωνο μετά το πέρας της κοινής άσκησης «Stolen Cerberus» με τις ΗΠΑ

Ικανοποιημένο δηλώνει το Πεντάγωνο από την άσκηση στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ «Stolen Cerberus». Η άσκηση, η οποία εκτελείται σε ετήσια βάση στο πλαίσιο...

ΕΝΦΙΑ: Τα «θαλάσσωσαν» και πάει για παράταση η 1η δόση

Λόγω της μεταβολής των αντικειμενικών σε 14 περιοχές δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στο TAXISnet τα φετινά ειδοποιητήρια Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην...

Μόνο δύο δράσεις για ιδιώτες από το Ταμείο Ανάκαμψης

Το νέο «Εξοικονομώ» και η ηλεκτροκίνηση αφορούν τα νοικοκυριά, οι υπόλοιπες είναι για τις επιχειρήσεις Δράσεις σχεδιασμένες ως επί το πλείστον για τις επιχειρήσεις περιλαμβάνουν...