Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν το ΕΣΥ! Το ΓΕΕΘΑ μαζί με το ΥΠΕΘΑ δίνουν μάχη στον πόλεμο με τον κορονοϊό

Άνοιξε (αθόρυβα) τις ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων στους ασθενείς με Covid-19

Συνεχίζεται η σιωπηρή προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προκειμένου αυτό να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις έκτακτες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας, με δεδομένη την ελλειμματική -αν μη τι άλλο- προσοχή που είχε δοθεί τα τελευταία μνημονιακά χρόνια. Tο ΓΕΕΘΑ σε συνεννόηση με το ΥΠΕΘΑ από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού παρακολουθεί, συντονίζει και συμμετέχει ενεργά με δράσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το ΕΣΥ με κρούσματα μεταξύ στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους σε επίπεδο στρατιωτικών νοσοκομείων εξασφαλίστηκαν οι κατάλληλοι χώροι, υλικά και μέσα για την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών Υγείας στο προσωπικό των Ε.Δ. και των οικογενειών τους. Φυσικά κλίνες διατέθηκαν και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, καθώς οι Ενοπλες Δυνάμεις μόνον αποκομμένες από αυτό δεν είναι. Στο χρονικό διάστημα που διανύουμε τώρα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών περιστατικών Covid-19 διατίθενται στο υπουργείο Υγείας 35 απλές κλίνες νοσηλείας και 18 κλίνες ΜΕΘ στα 401 ΓΣΝΑ, 424 ΓΣΝΕ, ΝΝΑ, 251 ΓΝΑ Στρατιωτικά Νοσοκομεία, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η διάθεση κλινών – ΜΕΘ για την κάλυψη γενικών περιστατικών του ΕΚΑΒ.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, στο 424 ΓΣΝΕ, διατίθενται δύο κλινικές των 28 κλινών καθεμία για τη μεταφορά των περιστατικών των αγγειοχειρουργικών – νευροχειρουργικών – χειρουργικών κλινικών (μη COVID) του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, προκειμένου οι αντίστοιχες κλινικές του ΑΧΕΠΑ να διατεθούν για ασθενείς με λοίμωξη από κορονοϊό.

Επίσης εξελίσσεται η ανάπτυξη μιας υγειονομικής μονάδας έκτακτων αναγκών στο προαύλιο του νοσοκομείου. Ακόμη 232 στελέχη του Υγειονομικού έχουν διατεθεί στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, στον ΕΟΔΥ, στις περιφέρειες και στα σύνορα. Δεν περιορίζεται εκεί η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς, όπως σημείωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή, «τα στρατιωτικά εργοστάσια συνεχίζουν την παρασκευή και διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες, εξαιτίας της ανοδικής τάσης των κρουσμάτων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ