Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Στη Βουλή η αποκάλυψη για τη γραμμή υπέρ των τραπεζών

Ερώτηση του Κ. Μπούμπα της Ελλ. Λύσης μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για μεθοδεύσεις κατά των δανειοληπτών

Στη Βουλή έφτασε το αποκαλυπτικό, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «δημοκρατίας» στις 17 Ιουλίου για τη «γραμμή στη Δικαιοσύνη υπέρ των τραπεζών», μέσω σχετικής ερώτησης του Κωνσταντίνου Μπούμπα της Ελληνικής Λύσης, που κατήγγειλε -επικαλούμενος την εφημερίδα μας- μεροληψία του δικαστικού συστήματος κατά των δανειοληπτών που επιθυμούν να υπαχθούν στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη. Απευθύνοντας σχετική ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κατήγγειλε την ντροπιαστική εντολή της Σχολής Δικαστών για αποφάσεις υπέρ των τραπεζών και κατά των δανειοληπτών, την οποία ανέδειξε η εφημερίδα μας με το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της, δείχνοντας μάλιστα το πρωτοσέλιδο στο Σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», πρόκειται για μια επονείδιστη εισήγηση, που προβλέπει ότι οι δανειολήπτες πήραν τα δάνεια με «δόλο», γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούν να τα αποπληρώσουν και, ως εκ τούτου, δεν πρέπει να έχουν την προστασία του νόμου… Απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις του Κωνσταντίνου Μπούμπα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, σεβόμενη την προσωπική και τη λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών αλλά και την «ακαδημαϊκή ελευθερία» της Σχολής Δικαστών, δεν είναι δυνατόν να ελέγχει το περιεχόμενο των εισηγήσεων, επέμεινε ωστόσο ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν διάκειται ευνοϊκά ούτε προς τις τράπεζες ούτε προς τους δανειολήπτες.

Αναφορικά δε με το Πτωχευτικό Δίκαιο, ενημέρωσε ότι έχει ανοίξει ο διάλογος μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων για την κατάρτιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου ρύθμισης χρεών, πτώχευσης των φυσικών και των νομικών προσώπων και ταυτόχρονης απαλλαγής τους από χρέη, προαναγγέλλοντας ότι «πολύ σύντομα» η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή νέο ενιαίο πλαίσιο για την αφερεγγυότητα των φυσικών και των νομικών προσώπων. Ο ερωτών Κωνσταντίνος Μπούμπας ωστόσο επέμεινε, επισημαίνοντας πως, εάν ο δικαστής βάζει τις τράπεζες πάνω από τον ανθρώπινο παράγοντα, τότε η κοινωνία «βιάζεται» και «κατακρεουργείται», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ανταπαντώντας, πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε να εκμηδενίσει τις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη έως το τέλος του επόμενου χρόνου, δηλώνοντας αποφασισμένος να προστατεύσει αποτελεσματικά τους δανειολήπτες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ