Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού διηγήματος της δημοκρατίας

Ο διαγωνισμός πασχαλινού διηγήματος της «δημοκρατίας» ολοκληρώθηκε. Οι νικητές είναι: 1ο βραβείο: Γιώργος Γεράσιμος Μαντζιώκας για το «Χριστός Ανέστη». 2ο βραβείο: Ακης Παρισιάδης για το «Εννέα συλλαβές πριν από την Ανάσταση». 3ο βραβείο: Καλαμαρά Γεωργία για το «Η νύχτα των αερόστατων». Οι νικητές θα λάβουν τα έπαθλά τους τις επόμενες ημέρες.

Είναι γεγονός ότι οι μέχρι τώρα λογοτεχνικοί διαγωνισμοί που έχει προκηρύξει η εφημερίδα μας έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Όμως, πρέπει να αναφερθεί ότι ο πρόσφατος ήταν ο επιτυχέστερος όλων.

Οι αναγνώστες όχι μόνο ανταποκρίθηκαν μαζικά στην πρόσκλησή μας να στείλουν συμμετοχές στον διαγωνισμό, αλλά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία -ακόμα και την πλέον αισιόδοξη- όσον αφορά τον αριθμό και την ποιότητα των έργων που υπέβαλαν προς κρίση.

Τη σκοτεινή και άχαρη περίοδο της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις των πολιτών οι φίλοι της εφημερίδας μας, καθώς φαίνεται, βρήκαν αρκετά αποθέματα φαντασίας και θετικής διάθεσης και αντί να μεμψιμοιρούν για τα τεκταινόμενα συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργία σημαντικών λογοτεχνημάτων.

Ποικιλία

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «πασχαλινό διήγημα» αλλά οι συγγραφείς δεν περιορίστηκαν στη θεματολογία τους. Όλα τα έργα διαδραματίζονταν μεν την περίοδο των εορτών του Πάσχα, όμως άλλα είχαν αμιγώς θρησκευτικό περιεχόμενο, άλλα κινούνταν στο πεδίο του ιστορικού αφηγήματος, υπήρξαν συμμετοχές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν διηγήματα επιστημονικής φαντασίας, ενώ δεν έλειψε το στοιχείο του νουάρ αλλά και του τρόμου!

Ο γενικός άξονας στα περισσότερα, φυσικά, ήταν η συγκινητική προσπάθεια του ανθρώπου που ψάχνει για ελπίδα κι αναζητεί το υπαρκτικό του νόημα στην Ανάσταση του Χριστού και ο άρρηκτος δεσμός της ελληνικότητας και του χριστιανικού πνεύματος.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι είδαν τις συμμετοχές τους να δημοσιεύονται και σε εκείνους που έστειλαν τα έργα τους, αλλά δεν κατέστη εφικτό να περιληφθούν στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας – κάτι που οφείλεται στον πολύ μεγάλο αριθμό των συμμετοχών.

Μείνετε συντονισμένοι με τη «δημοκρατία». Τα καλύτερα έπονται!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα