Προσφορά ζωής από τις εκδόσεις On Time

Τη στήριξή της στα ελληνικά νοσοκομεία και ιδιαίτερα στις παιδιατρικές πτέρυγες δείχνει έμπρακτα ο εκδοτικός οίκος On Time αγοράζοντας συσκευές ανίχνευσης φλεβών. Αφορμή αποτέλεσε το βιβλίο «Αλέξανδρε, να θυμάσαι, θα βγει ο ήλιος», μια αληθινή ιστορία – κατάθεση ψυχής από τη Ματίνα Κυριάκου που είδε το παιδί της να «αργοσβήνει» στα αφιλόξενα δωμάτια των νοσοκομείων.

«Θυμάμαι τη συγγραφέα να μου λέει πως η χειρότερη στιγμή για το παιδί της δεν ήταν όταν δεν μπορούσε να περπατήσει, αλλά όταν δεν υπήρχε μηχάνημα εύρεσης φλεβών στο νοσοκομείο. Τότε αποφάσισα να διαθέσω μέρος των δικών μου κερδών για την αγορά τέτοιων μηχανημάτων. Ήδη έχουμε αγοράσει δύο και η πρώτη παράδοση θα γίνει μετά το Πάσχα» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου On Time και πρώην εργαζόμενος της Amazon και του Netflix Δημήτρης Χριστοδούλου.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν από περίπου έναν μήνα και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε και δεύτερη έκδοση μέσα σε λίγες ημέρες. Όπως είχε αναφέρει η μητέρα του Αλέξανδρου, ενώ ο γιος της βρισκόταν στο εξωτερικό για τη θεραπεία του, αποφάσισε έπειτα από προτροπή του πατέρα του να φτιάξει ένα μετάλλιο για τον ίδιο και για όλα τα παιδιά που αγωνίζονται. Όταν τον ρώτησαν ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει, εκείνος με την αφοπλιστική ειλικρίνεια που διακρίνει τα παιδιά απάντησε: «Να θυμάσαι, θα ξαναβγεί ο ήλιος».

Η Ματίνα Κυριάκου μετά τον θάνατο του γιου της αφοσιώθηκε στον εθελοντισμό. Έφτιαξε μια ομάδα στο facebook, που αριθμεί περισσότερα από10.000 μέλη, με σκοπός τη δικτύωση γονιών που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, την ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και τη μεταξύ τους στήριξη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα