Την Κυριακή 19.07 με την «κυριακάτικη δημοκρατία» μια τριπλή προσφορά!

Η «Αγια-Σοφιά» μας • 1500 χρόνια από την ανέγερση της • Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!

Η ιστορία του αιώνιου συμβόλου της Ορθοδοξίας και λίκνου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Σημείωμα οπισθόφυλλου:

O Παρθενώνας και η Αγία Σοφία αποτελούν διαχρονικά σύμβολα ισχύος και καυχήματα της αρχαίας Ελλάδας και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, αντίστοιχα.

Η Αγία Σοφία, η «Μεγάλη Εκκλησία», προκάλεσε και προκαλεί τον θαυμασμό και υμνήθηκε όσο καμιά άλλη από ξένους περιηγητές και προσκυνητές. Για αιώνες στέγασε τις δόξες αλλά και τις δοκιμασίες της Βασιλεύουσας, μιας πόλης εμβληματικής αλλά και μιας αυτοκρατορίας υπό τη σκέπη της οποίας συναντήθηκαν ελληνισμός και χριστιανισμός, για να φωτοδοτήσουν με την πνευματική τους λάμψη τον σύγχρονο κόσμο.

Στέψεις αυτοκρατόρων και πατριαρχών, δοξολογίες θριάμβων αλλά και παρακλήσεις του λαού προς την Παναγία για τη σωτηρία της Πόλης, σε ώρες κινδύνου, την πότισαν από τα θεμέλια μέχρι τον επιβλητικό της τρούλο.

Στην παρούσα έκδοση ξεφυλλίζουμε τις λαμπρές σελίδες της, ξαναζούμε τα ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της και ιχνηλατούμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στον χρόνο, τον οποίο καταδεικνύουν οι θρύλοι που την πλαισιώνουν αλλά και η επιρροή που άσκησε αυτό το επιβλητικό οικοδόμημα στην αρχιτεκτονική και την τέχνη.

Λίκνο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και της Ορθοδοξίας, ο επιβλητικός ναός παραμένει αγέρωχος στους αιώνες να μιλά για τη Σοφία του Θεού στην οποία ήταν αφιερωμένος.

Αν και χτυπήθηκε από σεισμούς, λεηλασίες και συμφορές, παραμένει όρθιος για 15 αιώνες. Παραμένει το πολύτιμο πετράδι στο στέμμα της Ιστορίας μας, παραμένει η Αγια-Σοφιά της καρδιάς μας…

Μαζί,  2 ιστορικές εκδόσεις: 

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: To χρονικό της μάχης της ΕΛΔΥΚ • Ενα βιβλίο για την πιο άνιση μάχη της νεότερης Ελλάδας. Ένας φόρος τιμής στους «300» που φύλαξαν τις προδομένες «Θερμοπύλες» της Κύπρου από την συγκλονιστική μαρτυρία του τελευταίου στρατοπεδάρχη της ΕΛΔΥΚ.

&

Άγνωστη Ελληνική Ιστορία : Το Έπος του 40

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα