Ανακοίνωση των Ρώσων: «Νικήσαμε τον κορονοϊό»

«Όλοι οι εθελοντές απέκτησαν ανοσία, ένιωθαν φυσιολογικά και δεν παρουσίασαν σημαντικές παρενέργειες» λέει η Μόσχα

Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, στη δημιουργία του οποίου συμμετείχαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και επιστήμονες του εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι, είναι έτοιμο. Στη σημαντική ανακοίνωση προχώρησε χθες ο υφυπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Ρουσλάν Τσάλικοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Argumenti I Fakti».

«Οι δικοί μας εμπειρογνώμονες και οι επιστήμονες του εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι έχουν προβεί στις τελικές αξιολογήσεις των κλινικών δοκιμών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα. Τη στιγμή της έξαρσης όλοι, χωρίς εξαίρεση, οι εθελοντές, έχοντας αποκτήσει ανοσία στον κορονοϊό, ένιωθαν φυσιολογικά και κανείς τους δεν παρουσίασε αργότερα σημαντικές παρενέργειες. Κατά αυτό τον τρόπο, θα μπορούσε να πει κανείς πως το πρώτο ρωσικό εμβόλιο του νέου κορονοϊού είναι έτοιμο» δήλωσε ο Τσάλικοφ.

Το βράδυ της Δευτέρας το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι από κοινού με το εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι ολοκλήρωσε επιτυχώς τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου του Covid-19, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Μπουρντένκο με τη συμμετοχή εθελοντών. Ο Τσάλικοφ πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός διαθέτει τόσο την τεχνογνωσία όσο και την απαραίτητη εμπειρία στην ανάπτυξη εμβολίων, επικαλούμενος τη ρωσική συμβολή στο εμβόλιο κατά του Έμπολα.

Άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο Κίριλ Ντμιτρίεβ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, πρόσθεσε ότι η μαζική παραγωγή του εν λόγω εμβολίου δεν αποκλείεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο, αφότου ολοκληρωθεί και η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, στις 3 Αυγούστου, και δοθεί η απαραίτητη άδεια από τις ρυθμιστικές Αρχές.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η Ρωσία στοχεύει να παράξει 200.000.000 δόσεις του εμβολίου έως το τέλος του έτους σε συνεργασία με πέντε ακόμα χώρες, τις οποίες δεν κατονόμασε.

«Αναμένουμε έγκριση από ρυθμιστικούς φορείς στη Ρωσική Ομοσπονδία τον Αύγουστο και αμέσως μετά σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε τη μαζική παραγωγή με τις εταιρίες R-Pharm και Alium της RDIF. Αναμένουμε έγκριση και σε άλλες χώρες εταίρους τον Σεπτέμβριο» είπε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα