3+1 συχνές ερωτήσεις για τη λεύκανση δοντιών

Τα λευκά δόντια και κατ’ επέκταση το λευκό χαμόγελο είναι από τα μεγαλύτερα χαρίσματα που έχει κάποιος. Ακόμα κι αν τα δόντια σας δεν έχουν την απόχρωση που επιθυμείτε με αποτέλεσμα να φαίνονται κιτρινισμένα και αντιαισθητικά, μπορείτε να το διορθώσετε με μία επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Στην περίπτωση που τα σιδεράκια δοντιών δεν έχουν αφαιρεθεί ακόμα, τότε η εργασία της λεύκανσης μπορεί να γίνει μετέπειτα, όταν η οδοντοστοιχία σας θα έχει ισιώσει.

Τι είναι η λεύκανση δοντιών;

Η λεύκανση δοντιών ανήκει στην αισθητική οδοντιατρική και είναι μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία κατά την οποία τα δόντια λευκαίνουν χωρίς να επηρεάζεται η ακεραιότητά τους, με ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Γίνεται στο ιατρείο ή στο σπίτι;

Μπορείτε να επιλέξετε είτε λεύκανση στο ιατρείο που ολοκληρώνεται σε 2 το πολύ συνεδρίες ή στο σπίτι με προγεμισμένα μασελάκια που εφαρμόζουν ακριβώς στα δόντια σας. Η δεύτερη μέθοδος απαιτεί περισσότερο χρόνο και γίνεται όταν εσείς κοιμάστε το βράδυ. Τέλος, αν το επιθυμείτε μπορείτε να κανονίσετε με τον οδοντίατρό σας τον συνδυασμό και των δύο τεχνικών, ειδικά σε περίπτωση που η δυσχρωμία είναι μεγάλη.

Πονάει;

H λεύκανση είναι μία διαδικασία ανώδυνη για τους περισσότερους. Υπάρχει περίπτωση σε μερικούς να προκύψει μία ευαισθησία στα δόντια κατά τη διάρκεια της θεραπείας, χωρίς κάποιο πρόβλημα. Αν αυτό συμβεί τότε μπορείτε να διακόψετε λίγο τη θεραπεία ή να μειώσετε τον ημερήσιο λευκαντικό παράγοντα.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα φαίνονται από την πρώτη στιγμή εφόσον η λεύκανση γίνει στο ιατρείο, αλλιώς με τα μασελάκια θα φανεί μετά από δύο εφαρμογές.

Πόσο κοστίζει η λεύκανση;

Το τελικό κόστος εξαρτάται από το πόσο αποχρωματισμένα είναι τα δόντια και από τη διάρκεια της διαδικασίας. Σε γενικές γραμμές το κόστος είναι αρκετά προσιτό και τα αποτελέσματα άριστα.

Dr. Θεοδώρα Τσεγρένη

Χειρουργός Οδοντίατρος Αθήνα – Καλλιθέα

drtsegreni.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα