Τεστ «εξπρές» ανακάλυψαν οι Κινέζοι! Αποτέλεσμα σε 30 λεπτά

Επανάσταση φέρνει η γρηγορότερη συσκευή στον κόσμο

Ανίχνευση του νέου κορονοϊού, μέσα σε μόλις 30 λεπτά της ώρας, υπόσχεται τώρα μια κινεζική επιχείρηση, καθώς παράγει «την πιο γρήγορη συσκευή στον κόσμο» για τα ιολογικά τεστ PCR, και πλέον σκοπεύει να «κατακτήσει» την Ευρώπη και την Αμερική. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σε ένα εργαστήριο του Πεκίνου, μια ερευνήτρια παίρνει ένα δείγμα που έχει ληφθεί από τις αναπνευστικές οδούς, προσθέτει αντιδραστήρια και το εισάγει σε μια συσκευή μεγέθους εκτυπωτή.

Η μηχανή αυτή με την ονομασία «Flash 20», κόστους 300.000 γιουάν (38.000 ευρώ), ακολούθως εντοπίζει την παρουσία ή μη του νέου κορονοϊού και τελικά δίνει την ετυμηγορία της μέσα σε μισή ώρα και ο ενδιαφερόμενος τη λαμβάνει απευθείας στο κινητό του. Οπως δήλωσε για το θέμα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σαμπρίνα Λι, πρόεδρος, διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια της εταιρίας Coyote, η συσκευή αυτή «μπορεί να είναι χρήσιμη στα νοσοκομεία για τα επείγοντα περιστατικά. Για παράδειγμα, όταν ένας τραυματίας πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση. Μπορούμε να προσδιορίσουμε γρήγορα αν είναι μολυσμένος ή όχι», ενώ πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή είναι η ταχύτερη μηχανή του κόσμου για τα τεστ PCR του νέου κορονοϊού».

Η αξία της συσκευής αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη φάση αυτή, στη φάση της εξάπλωσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού, μια και η Κίνα, όπου έγινε η πρώτη χώρα που επλήγη, πλέον θεωρεί την ανίχνευση του Covid-19 ως ένα από τα βασικά όπλα για τον έλεγχο του ιού. Εντούτοις, αν και τα ιολογικά τεστ PCR θεωρούνται πιο αξιόπιστα, η διαχείρισή τους αποδεικνύεται περίπλοκη και συχνά απαιτούνται ώρες για να βγουν τα αποτελέσματα. Η ταχύτητα, λοιπόν, στην έκδοσή τους είναι ένα βασικό στοιχείο στην κατεύθυνση του περιορισμού της εξάπλωσης της ασθένειας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι της Coyote υποστηρίζουν από την πλευρά τους πως η Flash 20 είναι όχι μόνο γρήγορη, αλλά και αξιόπιστη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα