Στην εκκίνηση για… τσίμπημα οι Βρετανοί

Ακόμη και μέσα στις επόμενες ημέρες το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς καταπολέμησης του ιού

Μία από τις πρώτες χώρες που θα αρχίσουν τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 όλα δείχνουν ότι θα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές δεν αποκλείεται να ανάψουν ακόμη και εντός της εβδομάδας το πράσινο φως στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, όπως ανέφερε χθες η «Telegraph». Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας (NHS) είναι έτοιμο να χορηγήσει δόσεις του εμβολίου από την 1η Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ σε δηλώσεις του είχε πει ότι η χώρα του θέλει να αρχίσει τη διάθεση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού ακριβώς πριν από τα Χριστούγεννα, αν αυτό κριθεί ασφαλές και αποτελεσματικό.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει 40.000.000 δόσεις του εμβολίου αυτού και αναμένεται έως τα τέλη του έτους να έχει στα χέρια της 10.000.000 δόσεις – αρκετές για την προστασία 5.000.000 ανθρώπων, εφόσον, βέβαια, εγκριθεί. Επιπλέον το Λονδίνο έκλεισε συμφωνία με την εταιρία Moderna Inc για την αγορά ακόμα 2.000.000 δόσεων του υποψήφιου εμβολίου της εναντίον του νέου κορονοϊού.

Με τη συμφωνία αυτή, το Λονδίνο θα αποκτήσει πρόσβαση σε αριθμό δόσεων του συγκεκριμένου σκευάσματος που αρκεί για τον εμβολιασμό 3.500.000 ανθρώπων. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κλείσει συμφωνίες για την αγορά συνολικά 357.000.000 δόσεων υποψήφιων εμβολίων από επτά εταιρίες και φορείς που τα αναπτύσσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του βρετανικού υπουργείου Υγείας.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε πως το Λονδίνο έχει πλέον ιδιαίτερα «ευρύ φάσμα» υποψήφιων εμβολίων στη διάθεσή του και είναι έτοιμο να αρχίσει ανοσοποίηση μόλις λάβουν πιστοποίηση από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα, «ξεκινώντας από εκείνους που θα ωφεληθούν περισσότερο». Ωστόσο πρόσθεσε πως οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς ο κίνδυνος ενός τρίτου κύματος είναι ορατός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα