ΠΟΥ: Η ανοσία της αγέλης είναι μακριά!

«Oι εμβολιασμοί δεν δημιουργούν επί του παρόντος κάποιον ανοσοποιητικό φραγμό. Δεν πρέπει να καταστούν υποχρεωτικοί»

Στην προειδοποίηση πως απέχουμε πολύ ακόμα από μία ανοσία της αγέλης μέσω των εμβολιασμών προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), τονίζοντας πως μόνο τα μέτρα για τη δημόσια υγεία μπορούν να αποτρέψουν μια νέα έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

«Τα εμβόλια είναι ένα σημαντικό εργαλείο, θα είναι πολύ βοηθητικά, αλλά η επίδραση του εμβολίου όσον αφορά τη δημιουργία ενός κάποιου είδους ανοσοποιητικού φραγμού βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά» δήλωσε η δρ Μάργκαρετ Χάρις, απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη αν τα εμβόλια κατά του Covid-19 έρχονται την κατάλληλη ώρα ώστε να προληφθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη. «Αυτά που πρέπει να γίνουν για να προληφθεί μια αύξηση, μια ανοδική τάση, μια έξαρση ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε είναι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία» σημείωσε.

Λίγο νωρίτερα ο ΠΟΥ είχε εξηγήσει τη στάση του απέναντι στην υποχρεωτική ή μη φύση των εμβολίων, τονίζοντας πως οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 δεν πρέπει να καταστούν υποχρεωτικοί, εκτός από συγκεκριμένες επαγγελματικές περιστάσεις, και πως είναι απαραίτητο να εξηγηθούν καλύτερα τα «οφέλη» των εμβολίων παρά να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Η άφιξη των εμβολίων είναι «καλά νέα» δήλωσε o επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πρόγραμμα Εκτακτων Αναγκών Μάικ Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου, υποδεικνύοντας ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι, όταν οι χώρες επιχείρησαν να καταστήσουν υποχρεωτικά ορισμένα εμβόλια, αυτό δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Δεν πιστεύω ότι η υποχρέωση είναι ο τρόπος να προχωρήσουμε» υποστήριξε η Κέιτ Ο’ Μπράιαν, διευθύντρια του Τμήματος Εμβολιασμών του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου. «Μπορεί να υπάρχουν ορισμένες χώρες ή ορισμένες καταστάσεις σε χώρες όπου οι επαγγελματικές συνθήκες το απαιτούν ή θα συνιστάται ιδιαίτερα ο εμβολιασμός» πρόσθεσε, λέγοντας ότι τα νοσοκομεία μπορεί να είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα