Ειδικοί: «Μη μιλάτε στα μέσα μεταφοράς»!

Αποφεύγετε τις συνομιλίες και τα κινητά αν χρησιμοποιείτε τα ΜΜΜ, συνιστά η γαλλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής

Στην πλειονότητά τους οι Γάλλοι -όπως και πολλοί ακόμα Ευρωπαίοι πολίτες, των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων- εξακολουθούν εν μέσω της πανδημίας να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στις δουλειές τους. Κι ενώ πολύς λόγος έχει γίνει στη χώρα μας για το κατά πόσον αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης (που προφανώς αποτελούν), στη Γαλλία η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής προτείνει στους πολίτες που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να αποφεύγουν να μιλούν ο ένας στον άλλον ή στα κινητά τηλέφωνά τους, όταν βρίσκονται εντός των μέσων, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του νέου κορονοϊού. «Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων, θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα πολύ απλό προληπτικό μέτρο: αποφύγετε να μιλάτε και να τηλεφωνείτε» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ακαδημία.

Ο Πατρίκ Μπερς, μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV ότι αν στο βαγόνι του μετρό επιβαίνουν τρεις άνθρωποι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως, αν ο ένας επιβάτης απέχει από τον άλλον μόλις δύο εκατοστά, έχει νόημα να μη συνομιλούν μεταξύ τους ή να μη μιλούν στο τηλέφωνο. «Δεν είναι υποχρεωτικό, είναι μια σύσταση» εξήγησε. Η ακαδημία, που ιδρύθηκε το 1820, δεν είναι επίσημο συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης, ενώ κάποιες φορές έχει συμβεί οι συστάσεις της να αντιτίθενται στην επίσημη κυβερνητική πολιτική. Πρόσφατα επέκρινε την πρόταση της γαλλικής κυβέρνησης να χρησιμοποιούν οι πολίτες μόνο χειρουργικές μάσκες και όχι υφασμάτινες όταν κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους, εκτιμώντας ότι «δεν στηρίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις».

Σύμφωνα με την ακαδημία, το ύφασμα των μασκών που ράβονται στο σπίτι είναι αποτελεσματικό στο να σταματάει τον ιό, αρκεί να γίνεται σωστά η χρήση τους. Οι περισσότερες μολύνσεις, επισήμανε, σημειώνονται όταν οι άνθρωποι βγάζουν τη μάσκα τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα