Επιχείρηση αναστήλωση της AstraZeneca – Διαφημίζουν ότι προσφέρει 76% προστασία και περιορίζει σημαντικά τη μετάδοση

Ρελάνς προσπαθεί να κάνει τώρα η Ευρώπη, με μια νέα έρευνα που δείχνει πως το εμβόλιο της Οξφόρδης «φρενάρει» σημαντικά τη μετάδοση του κορονοϊού, προσφέροντας 76% προστασία από την πρώτη κιόλας δόση! Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ υποστήριξε ότι η έρευνα δείχνει πως «τα εμβόλια είναι η διέξοδος από την πανδημία», καθώς είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται πως μειώνει τη μετάδοση του ιού.

Το BBC επισήμανε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας -που δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί επίσημα- οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην πανδημία, καθώς «κάθε άνθρωπος που εμβολιάζεται θα προστατεύει έμμεσα και άλλους ανθρώπους».

Η έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης μέτρησε κατά πόσο επηρεάζεται η μετάδοση από τους εμβολιασμούς, κάνοντας εβδομαδιαία τεστ για να διαπιστώσει ασυμπτωματικές μεταδόσεις και αν κάποιος -από αυτούς που έλαβαν το εμβόλιο– νόσησε. «Πέρα από τον αντίκτυπο στη μετάδοση, η έρευνα φανέρωσε ότι το εμβόλιο προσφέρει 76% προστασία από την πρώτη δόση για διάστημα τριών μηνών».

Καθώς διαπίστωσαν ότι η προστασία δεν μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο, η έρευνα, κατά τους επιστήμονες, υποδεικνύει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα κενό 4 έως 12 εβδομάδων από την πρώτη στη δεύτερη δόση. Με τη δεύτερη δόση το ποσοστό προστασίας που προσφέρει το εμβόλιο της Οξφόρδης ανέρχεται στο 82%, λένε οι Βρετανοί, χωρίς όμως να πείθουν, όπως φαίνεται, την Ελβετία, που ζητά επιπλέον μελέτες για να δώσει πράσινο φως στο εμβόλιο της AstraZeneca.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της ομάδας εμβολίων της Οξφόρδης Αντριου Πόλαρντ δήλωνε πως τα εμβόλια κατά του Covid ενδέχεται να προστατεύουν από σοβαρή νόσηση παρότι τα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού εξελίσσονται και γίνονται πιο μεταδοτικά.

Σε αισιόδοξο κλίμα και ο επικεφαλής του τομέα έρευνας της AstraZeneca Μενέλαος Πάγκαλος, που είπε πως στόχος της εταιρίας είναι η παραγωγή εμβολίων κατά του Covid-19 της επόμενης γενιάς, τα οποία θα προστατεύουν από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ήδη από το φθινόπωρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα