«Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο»

Η στρατιωτική ηγεσία στέλνει μήνυμα ετοιμότητας στους πολιτικούς και στον λαό! Η πρώτη ομιλία του Κων. Φλώρου
Ρώσοι και Ιταλοί διαψεύδουν τον Ερντογάν
Η νερόβραστη επιστολή Πομπέο και τα άσκοπα πανηγύρια της κυβέρνησης

Η Θέση μας: Οι ευεργέτες της… κουβέρτας

Ρεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας 

Προεξάρχουσα αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η αποτροπή και, για την πετύχουμε, προετοιμαζόμαστε για πόλεμο». Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε χθες ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, και ήχησε μέχρι την απέναντι όχθη του Αιγαίου. Ασφαλώς, το μήνυμα πρέπει να το λάβουν και κάποιοι πολιτικοί εντός της χώρας, αλλά βασική στόχευση του καταδρομέα Α/ΓΕΕΘΑ ήταν η Τουρκία, που προκαλεί, αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και απειλεί την εδαφική μας ακεραιότητα.

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μπορεί να ξάφνιασε με την απόλυτη σαφήνειά του όσον αφορά τη στρατιωτική διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας, όταν διαβάζοντας την ημερήσια διαταγή του στη Σχολή Ικάρων, εκεί όπου παρέλαβε τα καθήκοντα του Α/ΓΕΕΘΑ από τον πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, ανέφερε:

«Η βασική μας και προεξάρχουσα αποστολή είναι η ΑΠΟΤΡΟΠΗ. Δεν υπάρχουν πολλές συνταγές γι’ αυτό. Είναι ΜΙΑ και είναι ΑΠΛΗ, περιέχεται δε σε όλη τη σχετική αμυντική βιβλιογραφία και στα στρατιωτικά εγχειρίδια. Ονομάζεται “ΠΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”».

Συνέχισε λέγοντας ότι με την προετοιμασία για πόλεμο μπορεί να επιτευχθεί η ειρήνη, την οποία «η πατρίδα μας διαχρονικά, πιστά και φερέγγυα υπηρετεί και επιδιώκει στη μακρόχρονη, αξιοζήλευτη, μοναδική και παγκοσμίως γνωστή άλλωστε Ιστορία της», ενώ τόνισε πως η Ελλάδα διατηρεί ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις, που είναι επαρκείς ώστε να εγγυηθούν και να διασφαλίσουν το εθνικό συμφέρον. Απευθύνθηκε και προς την κυβέρνηση, λέγοντας πως θα πρέπει να ενισχυθεί το Στράτευμα έναντι των απειλών.

Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ γνωρίζει άριστα το επίπεδο επιχειρησιακής ικανότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και είναι οπαδός του δόγματος «δεν αφήνουμε καμία πρόκληση αναπάντητη και βρισκόμαστε παντού και πάντα», από τη μια άκρη του Αιγαίου στην άλλη και στον Εβρο. Δεν είναι πολεμοχαρής, όπως δεν ήταν και ο πρώην Α/ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, που είχε επίσης δηλώσει πριν από τα Χριστούγεννα «αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο». Το είχε πει και ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Είναι κοινή πεποίθηση στους κόλπους του Στρατεύματος πως η Τουρκία, από τη στιγμή που τεντώνει επικίνδυνα το σχοινί, θα πρέπει να λαμβάνει ανάλογες απαντήσεις και σε καμία περίπτωση σπασμωδικές ενέργειες και κλίμα ηττοπάθειας. Ο κ. Φλώρος κατέληξε, καλώντας όλα τα στελέχη να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους προς την πατρίδα, ενώ ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ευχαρίστησε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον διάδοχό του.

Διαβάστε επίσης:

► Άγριες συγκρούσεις στη Βουλή για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ!
► Η Τουρκία βγάζει πάλι τη γλώσσα στην Ε.Ε. «Συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Λιβύη»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα