ΗΞΕΡΑΝ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν σήκωσε ελικόπτερα με θερμική κάμερα που θα έσωζαν κόσμο

Βόμβες από τον επικεφαλής των «βατραχιών», τον πρόεδρο εργαζομένων του ΕΚΑΒ και τον γραμματέα των Ειδικών Φρουρών: «Τους είχαμε πει για τους νεκρούς». Κουρουμπλής: «Είναι αλήθεια, αλλά…». Μιλάνε τώρα για 25 αγνοούμενουςΗ Θέση μας: Καμία αξιοπιστία, μηδενική ευαισθησία

Διαβάστε αναλυτικά:

►Αρθρο-παρέμβαση του εκδότη της «δημοκρατίας» Ι. Ν. Φιλιππάκη

►Κράτησαν καθηλωμένα και τα ελικόπτερα της Αστυνομίας!

►Ρίχνει ευθύνες στους δήμους τώρα η Δούρου!

►Δραματικές εικόνες από την υγρή κόλαση του Δάντη

►Αγκαλιασμένα με παππού και γιαγιά έσβησαν τα αγγελούδια

►«Βόμβα» βροχής έπνιξε πάλι την Αθήνα

►Από το χέρι ασυνείδητου 65χρονου στην Πεντέλη ξεκίνησε η τραγωδία;

►Συνελήφθη στον Λίβανο η σύγυγος του κ. Γριβέα

►Αντίστροφη μέτρηση για απολογία Μαρινάκη

►Εφιάλτης στην Αμερική η κατασκευή όπλων από 3D εκτυπωτές

Ντροπή: Η κυβέρνηση γνώριζε για τους νεκρούς και το έκρυβε

Από το απόγευμα υπήρχε ενημέρωση, παρ’ όλα αυτά στήθηκε το επικοινωνιακό σόου με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό. Οργή από το σύνολο των κομμάτων

Ντροπή και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποδείξεις πλέον ότι η κυβέρνηση γνώριζε από το απόγευμα της Δευτέρας ότι υπήρχαν νεκροί στην ανατολική Αττική από τη φονική πυρκαγιά και το απέκρυψε κατά τη διάρκεια του επικοινωνιακού σόου που δόθηκε τη νύχτα της ίδιας ημέρας, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες για την Πολιτική Προστασία φέρουν εγκληματικές ευθύνες για την τραγωδία στην ανατολική Αττική, αλλά εξοργίζει πολύ περισσότερο το γεγονός ότι ενώ είχαν αποδεδειγμένα χαθεί ανθρώπινες ζωές και κινδύνευαν εκατοντάδες στον Νέο Βουτζά, στο Μάτι και στη Ραφήνα δόθηκε «on camera» ένα σόου με ενημέρωση του κ. Τσίπρα ότι όλα είναι καλά και πώς θα ενεργήσουν την επόμενη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι αποκαλύψεις όμως του επικεφαλής της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος Δημήτρη Μπαλτάκου, του γενικού γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Στράτου Μαυροειδάκου και του προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ ότι από αργά το απόγευμα είχαν εντοπιστεί νεκροί από την πυρκαγιά και είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και η παραδοχή του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι «είχαμε την πληροφορία αλλά την αξιολογήσαμε ως μη ασφαλή», εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και προκάλεσαν μπαράζ επιθέσεων σε βάρος της από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μίλησαν για εξαπάτηση των πολιτικών, κυνισμό, ανικανότητα, και ζήτησαν καταλογισμό ευθυνών.

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες. Κυρίως όμως οφείλει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων. Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Για επικοινωνιακό σόου έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης και μίλησε για «ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς». «Εστησαν επικοινωνιακό σόου εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν. Αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν» είπε κάνοντας ταυτόχρονα επίθεση στον Π. Κουρουμπλή.

Παραπλάνηση

Για «συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών» μίλησε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος πρόσθεσε: «Η τραγωδία απέδειξε όχι μόνο την ανικανότητα των κυβερνώντων αλλά και ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Κυνικοί και προκλητικοί. Οι τεράστιες ευθύνες και τα μεγάλα ψέματα που καθημερινά αποκαλύπτονται θα ‘πρεπε να ‘χουν οδηγήσει σε παραιτήσεις». Με δήλωσή του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε: «Η κυβέρνηση είναι διασωληνωμένη και κλινικά νεκρή».

Στα πυρά της αντιπολίτευσης το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε με προκλητικό τρόπο, δείχνοντας ότι δεν έμαθε τίποτα από την εθνική τραγωδία. Στοχοποίησε ειδικά τη Νέα Δημοκρατία και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν κάνοντας λόγο για «απίστευτη τυμβωρυχία με μόνο στόχο το πολιτικό όφελος», ενώ για την ταμπακιέρα δεν είπε απολύτως τίποτα αλλά κρύφτηκε πίσω από την ενημέρωση που ακολούθησε από τον Δ. Τζανακόπουλο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και κατέληξε: «Η προσπάθεια της Ν.Δ. να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας αποτελεί ντροπή που ανήκει αποκλειστικά στον αρχηγό της, ο οποίος και την καθοδηγεί από το παρασκήνιο». Υπενθυμίζεται ότι στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης 25 Ιουλίου η «δημοκρατία» είχε αποκαλύψει την ενόχληση του υπουργείου Υγείας για την… αλλοπρόσαλλη εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου «μη δίνετε νεκρούς».

Συνεχίζει να προκαλεί ο Τόσκας, που ρίχνει την ευθύνη στα ακραία καιρικά φαινόμενα

Αντί να ζητήσει συγγνώμη για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας, ο καθ’ ύλην πολιτικά αρμόδιος για την πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών Νίκος Τόσκας συνεχίζει να κάνει δηλώσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα, επιμένοντας πως δεν έγιναν επιχειρησιακά λάθη και η καταστροφή οφείλεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι ο Α. Τσίπρας συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η ντροπιαστική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με τον κ. Τόσκα να δηλώνει πως έψαξε για λόγους συνειδησιακούς να βρει λάθη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αλλά δεν βρήκε, και συνεχίζει να προκαλεί. Με συνέντευξή του στην ΕΡΤ υπεραμύνθηκε και πάλι της ανταπόκρισης της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, απέδωσε την τραγωδία στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην παράνομη δόμηση και επανέλαβε την εκτίμησή του ότι δεν έγιναν λάθη σε επίπεδο στρατηγικής.

Ο κ. Τόσκας αρνήθηκε επίσης πως ήταν δυνατή η πλήρης εκκένωση του οικισμού Μάτι στο χρονικό περιθώριο που υπήρχε, λέγοντας ότι παγκοσμίως ουδέποτε έχουν απομακρυνθεί 20.000 άνθρωποι εντός 90 λεπτών, αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση γνώριζε πως υπήρχαν νεκροί τη στιγμή της ενημέρωσης του κ. Τσίπρα τη νύχτα της Δευτέρας, ειρωνευόμενος μάλιστα την αντιπολίτευση, λέγοντας πως οι επικριτές του φαίνεται να έχουν «μαντικές ικανότητες», και άφησε να εννοηθεί πως δεν προτίθεται να αφήσει τη θέση του, με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός απέρριψε την παραίτησή του την Τρίτη.

Επίθεση Καμμένου για διαφθορά και «Noor 1»

Στα θέματα πάταξης της διαφθοράς επανήλθε χθες ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, αφήνοντας αιχμές για όσους θέλουν, κατά τον ίδιο, αποσταθεροποίηση της χώρας. Συγκεκριμένα, μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο κ. Καμμένος ανέφερε: «ΤΤ, CDS, Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ. Ξέπλυμα παντού και τελική φάση για τους ναρκέμπορους του “Noor 1” και τον εκδότη-βαποράκι, τελικά ποιος θέλει αποσταθεροποίηση της χώρας, ποιος σκοτώνει χωρίς αναστολή αρκεί να γλιτώσει; Αυτός που για χρήμα δολοφονεί με ηρωίνη Τουρκίας…» σημείωσε, παραπέμποντας σε ρεπορτάζ ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο συνελήφθη προχθές στον Λίβανο η Αναστασία Βάτσικα, σύζυγος του Κυριάκου Γριβέα, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση των φερόμενων ως επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ξεσκεπάζουν τη μεθόδευση Μπαλτάκος, Μαυροειδάκος και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ

«Καταπέλτης» είναι οι μαρτυρίες των αξιωματικών που βρίσκονταν στο Μάτι την ώρα της πύρινης καταστροφής, που αποκαλύπτουν ότι είχαν εντοπίσει τους πρώτους νεκρούς πολύ πριν νυχτώσει και πως είχαν ενημερώσει τους επικεφαλής τους.
Οι δηλώσεις αυτές πιστοποιούν την κυβερνητική παραπλάνηση και συγκάλυψη, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών κατά τη διάρκεια του «σόου» Τσίπρα στο Χαλάνδρι και επέλεξαν να μην πουν κουβέντα. Ο Δημήτρης Μπαλτάκος, αξιωματικός της Ομάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού και γιος του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκη Μπαλτάκου, υποστήριξε χθες το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως η ομάδα του εντόπισε τους νεκρούς πολύ έγκαιρα.

«Εντοπίσαμε τους πρώτους νεκρούς πριν βραδιάσει. Δεν είχε πέσει το σκοτάδι. Μάλιστα, πολύ σύντομα, αφότου έπεσε το σκοτάδι, ήρθε στον χώρο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο “Ραμάντα”. Και λίγο αργότερα ήρθε και ο κύριος υφυπουργός στο λιμάνι και ενημερώθηκε κι εκείνος» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νέες δηλώσεις

Ο κ. Μπαλτάκος επανήλθε λίγο αργότερα με νέα συνέντευξη, στην οποία ανασκεύασε μερικώς τις αρχικές δηλώσεις του, αφού σημείωσε πως τη Δευτέρα μόνο όταν το πιστοποίησαν οι ειδικοί γνώριζαν οι διασώστες για την ύπαρξη νεκρών.

«Τη στιγμή που εμείς τους εντοπίσαμε, οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε μια κατάσταση η οποία δεν ήταν αναγνωρίσιμη. Δεν ήταν δηλαδή δυνατόν κανείς άνθρωπος, παρά μόνο εξειδικευμένη υπηρεσία, να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ότι ήταν όντως άνθρωποι αυτό το οποίο βλέπαμε» όπως είπε.
Σε κάθε περίπτωση, ότι οι υπουργοί γνώριζαν από νωρίς για νεκρούς επιβεβαιώνουν και άλλες μαρτυρίες-κόλαφος, όπως του γενικού γραμματέα Σωματείου Ειδικών Φρουρών Στράτου Μαυροειδάκου, ο οποίος δήλωσε πως αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό στις 19.40 το απόγευμα της Δευτέρας.
Εκτίμησε δε ότι. εφόσον αυτό έγινε γνωστό μέσω ασυρμάτου, λογικά θα πρέπει να είχε ενημερωθεί και ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας. Την ίδια ώρα, η τρίτη καταγγελία προέρχεται από τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ο οποίος αποκάλυψε πως «στις 20.40 είχαμε την πρώτη κλήση για νεκρό».

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα